Αρχική Σελίδα Νομαρχία Νομάρχης

Νομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας


Φίλες και φίλοι,

 

Ο Νομός Ηλείας είναι τόπος ευλογημένος από την ιστορία και τη φύση.

Ακούγεται κοινότυπο αλλά είναι η αντικειμενική αλήθεια. Όπως αλήθεια είναι ότι έχει αδικηθεί από τους ανθρώπους. Η Ηλεία κρύβει μέσα της τεράστιες και ανεκμετάλλευτες δυνατότητες. Αυτό προκύπτει από την ανάγνωση των φυσικών πλεονεκτημάτων και την διαπίστωση των αναπτυξιακών ελλειμμάτων, παρά τα άλματα των τελευταίων ετών.

Η Νομαρχιακή αρχή δεν έχει «μαγικές» λύσεις και δεν ελπίζουμε στον «από μηχανής Θεό» της ανάπτυξης που θα έρθει να καλύψει τα κενά που υπάρχουν. Η Νομαρχία δεν θα επιδιώξει τις εύκολες λύσεις.Εμείς προτείνουμε να αλλάξουμε όλοι μαζί αναπτυξιακή νοοτροπία. Ό,τι είχε να δώσει η αντίληψη των τελευταίων δεκαετιών, το έδωσε. Χρειάζεται κάτι επαναστατικό. Χρειάζεται ν΄ανακαλύψουμε, ο καθένας στον τόπο του και όλοι μαζί, το μεγάλο και ανεκμετάλλευτο απόθεμα δυνατοτήτων, που πρέπει επιτέλους να φανερωθεί για να δικαιώσει τα όνειρά μας.

Επιδιώκουμε μια ΗΛΕΙΑ ευκαιριών δουλειάς και προκοπής για όλους τους Ηλείους. Μία ΗΛΕΙΑ, ελκυστική για επενδύσεις, προνομιακή για την ανάπτυξη νέων καλλιεργειών, ευαίσθητη απέναντι στο περιβάλλον, περήφανη για τον αρχαιολογικό της πλούτο και συνειδητοποιημένη σε ό,τι αφορά στον επιχειρησιακό της σχεδιασμό.Μία ΗΛΕΙΑ, που οι πολίτες της δεν θα προσέχουν μόνο το ατομικό ή στενά τοπικό και πρόσκαιρο συμφέρον, αλλά θα νοιάζονται για την ολοκληρωμένη και βιώσιμη ανάπτυξη που θα φέρει τη σταθερή μείωση της ανεργίας και τη ραγδαία βελτίωση της ποιότητας ζωής σε κάθε περιοχή.

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση δεν είναι απλός εκτελεστικός βραχίονας του κράτους, είναι το κορυφαίο όργανο δημοκρατικού προγραμματισμού κάθε τόπου.Εμείς ως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας, έχοντας να διαχειριστούμε, εντός της καθημερινότητας τις προκλήσεις που παράγουν, ο Ολυμπιακός χαρακτήρας της περιοχής, η ραγδαία τουριστική ανάπτυξη, οι εγγενείς προβληματικές της αγροτικής παραγωγής και τα χρόνια ελλείμματα υποδομών, έχουμε καταστρώσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα τοπικής διακυβέρνησης. Συνδυάζοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα στον τουρισμό, στον πολιτισμό και στην αγροτική οικονομία, με τις τεχνολογίες και τις μεγάλες συμπράξεις δημοσίου ιδιωτικού τομέα, φιλοδοξούμε να οδηγήσουμε τον Νομό Ηλείας σε μια, διαρκώς βελτιούμενη, συνθήκη ευημερίας.

Με τον πολίτη στο επίκεντρο της προσοχής μας και την σταθερή επιδίωξη συγκρότησης περιφερειακής αυτοδιοίκησης στο επίκεντρο της πολιτικής μας ατενίζουμε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση την τετραετία 2007-2010.

 

 
Περισσότερα Άρθρα...
Τελευταία Νέα
19/11/2010 , Δελτία Τύπου/Ανακοινώσεις

Who's Online
Έχουμε 6 επισκέπτες συνδεδεμένους
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση