Αρχική Σελίδα Ενημέρωση Δελτία Τύπου/Ανακοινώσεις

Δελτίο τύπου για τις καταστροφές

Ενημέρωση - Δελτία Τύπου/Ανακοινώσεις

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΕΙΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΥΠΟΥ

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

09-11-10

 

 

            Ο Νομάρχης Ηλείας για το ζήτημα των καταστροφών που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φιανόμενα στον Νομό Ηλείας στις 8-11-10, δήλωσε τα εξής :

            «Ο Νομός Ηλείας επλήγη από ισχυρές καταιγίδες, ανεμοστρόβιλους, σε συνδυασμό με την έντονη βροχόπτωση και τους ισχυρούς ανέμους.

             Αυτά τα φαινόμενα ήταν ιδιαίτερα έντονα και σημειώθηκαν ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες στο επαρχιακό, εθνικό και δημοτικό δίκτυο, υπήρξαν κατολισθήσεις, αποκλείστηκαν δρόμοι, καθώς επλήγησαν και κατοικίες.

            Μαζί με την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη στους πληγέντες θέλω να πω ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας, από την πρώτη στιγμή των καταστροφών, βρέθηκε κοντά στους πληγέντες.

            Επισκέφθηκα τις  πληγείσες περιοχές στην περιοχή του Πύργου και στην περιοχή του Κάμπου και σε συνεργασία με τους Αντινομάρχες, τις Υπηρεσίες της Νομαρχίας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αλλά και τους Δήμους, προβήκαμε σε μια πρώτη αποκατάσταση των καταστροφών, κυρίως όσον αφορά δρόμους και ποτάμια.

            Ο Αντινομάρχης Νίκος Μιχαλόπουλος, μαζί με συνεργείο του ΕΛΓΑ, επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές και αγρότες που υπέστησαν ζημιές στην Βουπρασία (φράουλες και κηπευτικά), στον Κόροιβο (θερμοκήπια και πατάτες) και στο Ροφιά του Πύργου που υπήρχαν ζημιές από τον ανεμοστρόβιλο.

             Σε συνεργασία με τη ΔΕΣΕ της ΠΔΕ στάλθηκαν μηχανήματα και αποκατέστησαν την κυκλοφορία στον εθνικό δρόμο 111, που είχε αποκλειστεί λόγω κατολισθήσεων από το 75ο – 90ο χλμ και δόθηκε στην κυκλοφορία αλλά οι εργασίες συντήρησης ακόμα συνεχίζονται.

            Κλιμάκιο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας και μηχανήματα αποκατέσττησαν το πλημμυρικό πρόβλημα που υπήρξε στο Δ.Δ. Ελαιώνα του Δήμου Πύργου και στον ποταμό Ιάρδανου, που ήταν αποτέλεσμα της επιβάρυνσης που έχει δεχτεί η περιοχή από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 και της αποσάρθρωσης των εδαφών και της μεταφοράς πολλών φερτών υλικών.

            Στο χωριό Κλινδιά του Δ. Ωλένης, το οποίο υπέστη εκτός από τις κατολισθήσεις στο δρόμο, υπέστη τεράστια καταστροφή και το ίδιο το χωριό και οι κατοικίες του. Εκτός από την αποστολή μηχανημάτων, σε συνεργασία με τον Δήμο, για την αποκατάσταση των εκτάκτων αναγκών, το επισκέφθηκαν κλιμάκιο της Νομαρχιακής Αυτοδιοικήσεως Ηλείας με επικεφαλή τον Αντινομάρχη Ε. Μπαλκάμο και τον Δ/ντη των Τ.Υ. της Ν.Α. Ηλείας κ. Μιχάλη Καλογερόπουλο.

            Όπως με ενημέρωσε ο Αντινομάρχης Ε. Μπαλκάμος, το χωριό Κλινδιά έχει υποστεί τεράστιες καταστροφές και θα αποσταλούν συνεργεία της Νομαρχίας για να εκτιμήσουν τις καταστροφές, καθώς επίσης πρέπει το ΙΓΜΕ να μελετήσει την γεωλογική καταλληλότητα της περιοχής και ο οικισμός Κλινδιά θα προτείνω να κηρυχθεί θεομηνιόπληκτο.

            Επίσης η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας επενέβη σε δεκάδες άλλες περιπτώσεις που υπήρχαν αποκλεισμοί δρόμων, κατολισθήσεις και πλημμύρες.            

            Κλείνοντας, θα ήθελα να τονίσω την ανάγκη της αποκατάστασης των ζημιών τόσο στις υποδομές, όσο και στις οικίες, αλλά και να αποζημιωθούν οι πληγέντες παραγωγοί, αφού βεβαίως γίνει γρήγορα εκτίμηση της ζημιάς.

            Πιστεύω ότι αυτό τον χειμώνα τα προβλήματα θα είναι έντονα λόγω της αλλαγής του κλίματος, αλλά και των επιβαρύνσεων που έχει δεχτεί η Ηλεία από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007.

            Για άλλη μια φορά θέλω να τονίσω την ανάγκη κατάθεσης στη Βουλή του Σχεδίου Ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων περιοχών, καθώς και την ενεργοποίηση του Ταμείου Εκτάκτων Αναγκών για την αποκατάσταση των προβλημάτων στις υποδομές και κυρίως στο οδικό δίκτυο της Ηλείας».   

 
Τελευταία Νέα
19/11/2010 , Δελτία Τύπου/Ανακοινώσεις

Who's Online
Έχουμε 5 επισκέπτες συνδεδεμένους
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση