Αρχική Σελίδα Ενημέρωση Δελτία Τύπου/Ανακοινώσεις

Δελτίο Τύπου για τα Απόβλητα Ελαιοτριβείων

Ενημέρωση - Δελτία Τύπου/Ανακοινώσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 8-10-2010

ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΩΝ

 

            Με αφορμή την έναρξη της νέας ελαιοκομικής περιόδου έγινε σήμερα σύσκεψη  στη Ν.Α Ηλείας με τους ελαιοτριβείς του Νομού μας  προκειμένου να δοθεί λύση στο σοβαρό περιβαλλοντικό πρόβλημα που δημιουργούν τα απόβλητα των ελαιοτριβείων.

            Οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες της Ν.Α αναφέρθηκαν στις υποχρεώσεις των ελαιοτριβείων όπως αυτές προκύπτουν από την ισχύουσα Νομοθεσία.

 

Ο Νομάρχης Ηλειας Χ. Καφύρας δήλωσε τα εξής :

 

 « Δυστυχώς για το πρόβλημα της διάθεσης των αποβλήτων έχουν προταθεί διάφορες λύσεις χωρίς ωστόσο να καταστεί δυνατή μέχρι τώρα μια ολοκληρωμένη λύση.

            Επίσης ένα δεύτερο και σοβαρό πρόβλημα που συζητήσαμε είναι αυτό που απασχολεί ελαιοτριβείς που έχουν μπει σε αναπτυξιακά προγράμματα και δεν έχουν ακόμα εξασφαλίσει τη βεβαίωση διάθεσης των αποβλήτων με κίνδυνο να απενταχθούν με τεράστια  οικονομική ζημιά.

            Όσον αφορά το εργοστάσιο επεξεργασίας που σταμάτησε να λειτουργεί επειδή δεν πληρούσε τις απαραίτητες περιβαλλοντικές προϋποθέσεις ο ιδιοκτήτης διαβεβαίωσε ότι όσον αφορά τον μηχανολογικό  εξοπλισμό (δηλ. Ξηραντήρια κλπ) θα είναι έτοιμος μέχρι 10-11-2010 πλην όμως υπάρχει φόβος καθυστέρησης στην εξασφάλιση των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων από την Περιφέρεια.

            Η Ν.Α. Ηλείας θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την επίσπευση των διαδικασιών. 

            Στόχος μας είναι να λειτουργήσουν φέτος τα ελαιοτριβεία σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία προκειμένου να σταματήσει η μόλυνση του περιβάλλοντος από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα.»

 
Τελευταία Νέα
19/11/2010 , Δελτία Τύπου/Ανακοινώσεις

Who's Online
Έχουμε 5 επισκέπτες συνδεδεμένους
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση