Αρχική Σελίδα Ενημέρωση Δελτία Τύπου/Ανακοινώσεις

Σύσκεψη για υδροδότηση δήμων από τον Ερύμανθο

Ενημέρωση - Δελτία Τύπου/Ανακοινώσεις

Συνεδρίασε για πρώτη φορά η Νομαρχιακή Επιχείριση Διαχείρισης Υδροδότησης Δήμων Ν. Ηλείας (ΝΕΔΥ), με την παρουσία του Νομάρχη Ηλείας κ. Χαράλαμπου Καφύρα, κατά την οποία εξετάστηκε η πορεία εκτέλεσης του έργου «Υδροδότηση Δήμων Ν. Ηλείας».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, εκτός από τον Νομάρχη Ηλείας, και οι εξής :

-         Ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Υδροδότησης Ν. Ηλείας (ΝΕΔΥ) και Αντινομάρχης κ. Αντώνης Καράμπελας

-         Ο Αντιπρόεδρος ΝΕΔΥ κ. Μπίκος Λάμπρος

-         Ο Πρόεδρος ΔΕΥΑ Πύργου και Μέλος ΝΕΔΥ κ. Ζέκιος Λεωνίδας

-         Η Πρόεδρος ΔΕΥΑ Αρχ. Ολυμπίας και Μέλος ΝΕΔΥ κα Δούλα Φωτεινή

-         Ο Προϊσταμένος Τμήματος Μελετών ΔΤΥ Ν.Α. Ηλείας  και Μέλος ΝΕΔΥ κ. Μπούλιαρης Νίκος

-         Ο Δήμαρχος Πύργου  κ. Παρασκευόπουλος Μάκης

-         Ο Δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας κ. Αηδόνης Γιώργος

 

Κατά τη συνεδρίαση του Φορέα Διαχείρισης Υδροδότησης του Ν. Ηλείας (ΝΕΔΥ), εκτιμήθηκε ότι η πορεία του έργου είναι στη φάση της ολοκλήρωσης του.

Γίνονται δοκιμαστικές λειτουργίες και με την εκτέλεση του έργου της σύνδεσης του διυλιστηρίου με τη ΔΕΗ, οι δοκιμές λειτουργίας του διυλιστηρίου θα εντατικοποιηθούν και αφού γίνουν οι απαραίτητοι καθαρισμοί του δικτύου και της δεξαμενής, τέλος Οκτώβρη εκτιμάται ότι θα δοθεί νερό προς τους κατοίκους των περιοχών των Δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας.

Το έργο είναι στο τέλος της ολοκλήρωσης του. Σημειώνεται ότι οι αναλύσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα για την ποιότητα του επεξεργασμένου από το διυλιστήριο νερού, είναι καλής ποιότητας.

Στην σημερινή συνεδρίαση υπήρξε δέσμευση από πλευράς του Δήμου Πύργου και της ΔΕΥΑ Πύργου ότι θα έχουν γίνει τα έργα συναρμογής με τις δύο δεξαμενές του Πύργου και του Κατακόλου.

Από πλευράς του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας δεν υπήρξε ρητή δέσμευση για τα έργα συναρμογής με τις δεξαμενές των Δημοτικών Διαμερισμάτων, παρά μόνο για το Δημοτικό Διαμέρισμα Πελοπίου και χωρίς δέσμευση χρονοδιαγράμματος.

Μετά το τέλος της σύσκεψης ο Νομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας δήλωσε τα εξής :

« Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας ολοκληρώνει ένα από τα σημαντικότερα έργα για τον τόπο μας, την ύδρευση 70.000 κατοίκων από τις πηγές του Ερυμάνθου.

Με αυτόν τον τρόπο συμβάλλουμε σε μέγιστο βαθμό στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας και απαντάμε εμπράκτως στην ολοένα και μεγαλύτερη απαίτηση των κατοίκων για άριστης ποιότητας άφθονο νερό.

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας, σεβόμενη το θεσμικό της ρόλο επιτυγχάνει ένα σημαντικό στόχο, παραδίδοντας στους πολίτες της πόσιμο νερό, μία βιοτική ανάγκη.

Στο χέρι μας είναι τα ευεργετικά αποτελέσματα του έργου αυτού, να τα διαφυλάξουμε με την ορθολογική χρήση του νερού και να τηρήσουμε όλους τους κανόνες κατανάλωσής του.»

 
Τελευταία Νέα
19/11/2010 , Δελτία Τύπου/Ανακοινώσεις

Who's Online
Έχουμε 8 επισκέπτες συνδεδεμένους
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση