Αρχική Σελίδα Ενημέρωση Δελτία Τύπου/Ανακοινώσεις

Μήνυμα του Νομάρχη Ηλείας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Ενημέρωση - Δελτία Τύπου/Ανακοινώσεις

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες.

Μία καινούρια σχολική χρονιά ξεκινά.

Μία χρονιά γεμάτη όνειρα κι ελπίδες, στόχους και προσδοκίες για όλους.

Με την ευκαιρία της έναρξης των μαθημάτων της νέας σχολικής χρονιάς, απευθύνω τις πιο θερμές ευχές μου σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες και σε όλους τους εκπαιδευτικούς, ώστε και η φετινή χρονιά να είναι μια χρονιά δημιουργική & επιτυχημένη.

Από σήμερα ανοίγετε και πάλι πανιά για την εξερεύνηση της ζωής, βάζετε πλώρη για την κατάκτηση του κόσμου της γνώσης.

Για τους μαθητές της πρώτης τάξης είναι η πρώτη επαφή, η τριβή με τον άλλο, η προσπάθεια να σταθούν σε ένα περιβάλλον άγνωστο, ενώ οι μεγαλύτεροι θα συνεχίσουν να ψηλαφούν τις αξίες της φιλίας, της συντροφικότητας, των σχέσεων, της ομάδας, της ευγενούς άμιλλας.

Σήμερα, η κοινωνία μας απαιτεί μορφωμένους ανθρώπους με ήθος, αξίες και ιδανικά, ώστε να αντισταθούν στις Σειρήνες της εποχής, να επιτύχουν περαιτέρω ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους και να διακριθούν στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Ρυθμιστικοί παράγοντες προς την κατεύθυνση αυτή αποτελούν, όχι μόνον οι μαθητές αλλά και οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί, καθώς και οι συνθήκες διδασκαλίας και μάθησης.

Σε μία εποχή όπου η γνώση, η τεχνολογία και η έρευνα είναι τα όπλα του ισχυρού, είναι χρέος όλων μας, πολιτείας, εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών να αγωνισθούμε για καλύτερους όρους και συνθήκες μάθησης, για μια παιδεία ίσων ευκαιριών, ώστε αυτή να μην αποτελεί το μέσο για το διαχωρισμό των πολιτών από τη σχολική ηλικία  και να παραμείνει η μόρφωση κοινωνικό αγαθό προσβάσιμο.

Εύχομαι στους εκπαιδευτικούς, καλή δύναμη στο δύσκολο έργο τους και στους μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, καλή χρονιά, κουράγιο και δύναμη για να μπορέσετε να ανταπεξέλθετε στον αγώνα της μάθησης, της αγωγής και της κοινωνικής συμμετοχής, ώστε να επιτευχθούν οι προσωπικοί στόχοι που έχει θέσει ο καθένας και η κάθε μια από σας.

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλειας   , γνωρίζοντας ότι η Παιδεία είναι ένας βασικός τομέας για την πρόοδο της κοινωνίας την κατέταξε από την πρώτη ώρα στις προτεραιότητές της και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για νέες κτηριακές σχολικές εγκαταστάσεις, ενώ βελτίωσε τις υπάρχουσες σχολικές υποδομές.

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλειας  και εγώ ο ίδιος ως Νομάρχης στεκόμαστε δίπλα στα προβλήματα που απασχολούν τη μαθητική κοινότητα, αρωγός και συμπαραστάτης τους.

Καλή δύναμη και καλή πρόοδο σε όλους.

ΧΑΡ.  ΚΑΦΥΡΑΣ

ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΗΛΕΙΑΣ
 
Τελευταία Νέα
19/11/2010 , Δελτία Τύπου/Ανακοινώσεις

Who's Online
Έχουμε 4 επισκέπτες συνδεδεμένους
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση