Αρχική Σελίδα Ενημέρωση Δελτία Τύπου/Ανακοινώσεις

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για την Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010 για την Ηλεία

Ενημέρωση - Δελτία Τύπου/Ανακοινώσεις

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΕΙΑΣ

ΥΨΗΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ

ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010 ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010 προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) για τον Νομό Ηλείας.

Η Ν.Α ΗΛΕΙΑΣ  ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ τις κρατικές υπηρεσίες καθώς και τους Οργανισμούς Τοπικής  ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Με βάση τα προβλεπόμενα, δεν επιτρέπεται η εκτέλεση εργασιών στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως κάψιμο ξερών  χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, κλπ.),  καθώς και η ρίψη αναμμένων τσιγάρων.

Παράλληλα η Γ.Γ.Π.Π  εφιστά την προσοχή των πολιτών και προτείνει να λάβουν υπόψη τους τις υψηλές θερμοκρασίες καθώς και τα απαραίτητα ΜΕΤΡΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.

Ειδικότερα, οι εκδρομείς παρακαλούνται:

  • να αποφύγουν το άναμμα φωτιάς για οποιαδήποτε λόγο στην ύπαιθρο και να σεβαστούν τα απαγορευτικά μέτρα πρόσβασης σε περιοχές υψηλού κινδύνου.
  • να ειδοποιήσουν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199 σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά.
  • να απομακρυνθούν έγκαιρα σε περίπτωση πυρκαγιάς, εάν δεν μπορούν να βοηθήσουν στην καταστολή της κατά το αρχικό στάδιο, για τη δική τους ασφάλεια αλλά και για να μην παρεμποδίσουν το έργο των Πυροσβεστικών δυνάμεων καθώς αυτές θα καταφθάνουν.

Εφιστάται όλως ιδιαιτέρως η προσοχή των πολιτών στην αυστηρή τήρηση της απόφασης ΤΗΣ  Ν.Α ΗΛΕΙΑΣ  για την απαγόρευση της κυκλοφορίας σε δάση και ευαίσθητες περιοχές .

 

ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ –ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010 ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ ΤΟΠΙΚΑ 7.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 17 ΕΩΣ 38 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

 
Τελευταία Νέα
19/11/2010 , Δελτία Τύπου/Ανακοινώσεις

Who's Online
Έχουμε 10 επισκέπτες συνδεδεμένους
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση