Αρχική Σελίδα Ενημέρωση Δελτία Τύπου/Ανακοινώσεις

Συναυλία του Μανώλη Μητσιά

Ενημέρωση - Δελτία Τύπου/Ανακοινώσεις

Ν.Α ΗΛΕΙΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

16.08.2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΜΗΤΣΙΑ 

 

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΙΣ 9:00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΦΛΟΚΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ  ΕΙΣΟΔΟ

 

Ο Μανώλης Μητσιάς, που την Παρασκευή 20 Αυγούστου στις 9:00 το βράδυ, θα βρίσκεται για μια μοναδική συναυλία στο Θέατρο Φλόκα στην Αρχαία Ολυμπία με είσοδο ΔΩΡΕΑΝ, ως προσφορά της Νομαρχίας Ηλείας στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Ηλείας για να ζήσουν μια αξέχαστη βραδιά απολαμβάνοντας όλα εκείνα τα μουσικά «διαμάντια» που κάνουν τον κόσμο, με το άκουσμα τους και μόνο, να τα σιγοτραγουδά. Τον εκλεκτό ερμηνευτή θα συνοδεύει στη σκηνή μια καταπληκτική επταμελή ορχήστρα με τους πιο καταξιωμένους Έλληνες μουσικούς.

Ο Μανώλης Μητσιάς είναι ένας από τους κορυφαίους σύγχρονους ερμηνευτές μας και ο μοναδικός Έλληνας τραγουδιστής με τόσο ευρύ ρεπερτόριο, αφού είχε την τύχη, να του εμπιστευτούν τα αριστουργήματα τους οι μεγαλύτεροι συνθέτες και ποιητές της χώρας μας.

Ο Μανώλης Μητσιάς έχει  εκφράσει από σκηνής αλλά και στη δισκογραφία του το σύνολο σχεδόν της σύγχρονης ελληνικής μουσικής και ποιητικής δημιουργίας, ενώ οι ερμηνείες του χαρακτηρίζονται κλασικές και ιστορικές. Ταυτόχρονα, τόσο η βυζαντινή μουσική του παιδεία, όσο και η ενασχόληση του με τη δημοτική μουσική μας παράδοση, υπογραμμίζουν αυτή τη μοναδικότητα, συνθέτοντας παράλληλα ένα έργο σπάνιο και πλήρες, στηριγμένο στην υψηλή αισθητική αλλά και την ποιοτική διασκέδαση.

Το πρόγραμμα λοιπόν της συναυλίας δεν είναι παρά μία ευχάριστη μελωδική περιπλάνηση, στους δρόμους που χάραξαν οι μεγάλοι σύγχρονοι Έλληνες δημιουργοί, όπως οι ποιητές Οδυσσέας Ελύτης, Γιώργος Σεφέρης, Γιάννης Ρίτσος, Μανώλης Αναγνωστάκης, Νίκος Καρούζος, Νίκος Γκάτσος, Μάνος Ελευθερίου, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Λίνα Νικολακοπούλου και οι συνθέτες Μάνος Χατζιδάκις, Μίκης Θεοδωράκης, Σταύρος Ξαρχάκος, Γιάννης Μαρκόπουλος, Θάνος Μικρούτσικος, Δήμος Μούτσης, Άκης Πάνου, Βασίλης Τσιτσάνης, Μάρκος Βαμβακάρης, Απόστολος Καλδάρας, Σταμάτης Κραουνάκης, Μάνος Λοΐζος, Χρήστος Λεοντής, Γιώργος Ζαμπέτας, Λουκιανός Κηλαηδόνης, Μάριος Τόκας κλπ. Βέβαια, δεν απουσιάζουν από το πρόγραμμα και οι μεγάλες λαϊκές επιτυχίες του Μανώλη Μητσιά, που ερμηνευμένες ιδανικά από τον ίδιο, με την υποστήριξη μιας καταπληκτικής ορχήστρας και τη συνοδεία μιας νέας ταλαντούχας τραγουδίστριας, της Μάγδας Πένσου, εξασφαλίζουν την απαραίτητη για όλους διασκέδαση.

Η «Πιρόγα», η «Ελευσίνα», το «Ποτέ», «Ο Γιάννης ο φονιάς», τα «Χέρια», το «Μη ρωτάς», η «Μικρή Ραλλού» αλλά και κομμάτια από την τελευταία δισκογραφική του δουλειά με τίτλο «Ένα τσιγάρο και ένα ψεύτης», είναι μερικά μόνο από τα τραγούδια σταθμός στη μουσική ιστορία αυτού του τόπου, που θα ακουστούν σ' αυτή τη μαγευτική βραδιά.

 

 
Τελευταία Νέα
19/11/2010 , Δελτία Τύπου/Ανακοινώσεις

Who's Online
Έχουμε 2 επισκέπτες συνδεδεμένους
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση