Αρχική Σελίδα Ενημέρωση Δελτία Τύπου/Ανακοινώσεις

Συνέντευξη Νομάρχη για τη γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού στον Αϊ Γιάννη Μακρισίων

Ενημέρωση - Δελτία Τύπου/Ανακοινώσεις

Η  Νομαρχία  Ηλείας  για  άλλη μια  χρονιά υποστηρίζει, ενισχύει και συνδιοργανώνει την  Γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στον  Αι Γιάννη στα Μακρίσια  Ολυμπίας και που φέτος θα διεξαχθούν στις 11 & 12 Αυγούστου  με Δωρεάν είσοδο.

Για 19Η συνεχή χρονιά «Οι φίλοι του Άι Γιάννη» διοργανώνουν με τη συνεργασία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας, υπό την αιγίδα των Υπουργείου Εξωτερικών, Πολιτισμού, του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (Σ.Α.Ε.), της ΕΡΑ 5 και ΑΕΠΙ, τη «Γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού» στο ξωκλήσι της ξενιτιάς στον Άι Γιάννη στα Μακρίσια της Ολυμπίας 11 και 12 Αυγούστου.

Πρόκειται για τη κορυφαία γιορτή - θεσμό του Απόδημου Ελληνισμού όπου οι Έλληνες της διασποράς συναντούν την πατρίδα μέσα από την Τέχνη και τον Πολιτισμό. Τίμησαν με την παρουσία τους και τιμήθηκαν από τους Έλληνες της διασποράς οι μεγάλες μορφές του Ελληνικού Πολιτισμού, όπως Μίκης Θεοδωράκης, Ιάκωβος Καμπανέλλης, Αντώνης Σαμαράκης, Κώστας Γαβράς, Ζυλ Ντασέν, Μιχάλης Κακογιάννης, Δημήτρης Μυταράς, Γρηγόρης Μπιθικώτσης και άλλοι.

 

Φέτος οι εκδηλώσεις  που είσοδος είναι ΔΩΡΕΑΝ  & ελεύθερη περιλαμβάνουν:

 

11 Αυγούστου 2010


«ΛΑΪΚΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ»

«ΛΑΪΚΗ ΒΡΑΔΙΑ» ΚΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΒΙΡΒΟ

Τραγουδούν: Θέμης Αδαμαντίδης, Σοφία Εμφιετζή, Νάντια Καραγιάννη, Νίκος Καραγιάννης, Χαρούλα Λαμπράκη, Γιώργος Μαργαρίτης, Λιζέτα Νικολάου, Φίλιππος Νικολάου, Θάνος Ολύμπιος, Χρήστος Σεβαστός, Κώστας Τριανταφυλλίδης και ο Μανώλης Καραντίνης. Συμμετέχει Λαϊκή Ορχήστρα με διεύθυνση Γιώργου Παγιάτη.

 

12 Αυγούστου 2010

-   Αφιέρωμα στη ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ «ΜΕΛΙΝΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ»

Στη μεγάλη βραδιά συμμετέχουν η «Λαϊκή Ορχήστρα ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» και πρωταγωνιστές του Θεάτρου και του Κινηματογράφου που απαγγέλουν και τραγουδούν τα τραγούδια που σημάδεψε με την ερμηνεία της η κορυφαία Ελληνίδα. Ανάμεσα τους η Μπέτυ Βαλάση, Ζέτα Δούκα, Γιώργος Καραμίχος, Όθωνας Μεταξάς, Μέμος Μπεγνής, Παναγιώτης Μπουγιούρης, Παναγιώτης Πετράκης, Πέγκυ Τρικαλιώτη, η ηθοποιός Χρ. Αλεξανιάν και Ελ. Καρατζόλη  Χορεύει ο Δημήτρης Παπάζογλου. Τραγουδούν Γιώτα Βέη, Καλλιόπη Βέτα, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Τάρεκ Χανούφ. Τα λαϊκά τραγούδια του Τσιτσάνη και του Παπαιώαννου που είχε τραγουδήσει η Μελίνα, τραγουδά ο Θέμης Αδαμαντίδης.

Σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο της Τέχνης και της Πολιτικής μιλούν γι' αυτήν.

Κορυφαίοι ζωγράφοι μας παρεμβαίνουν εικαστικά με έργα που έχουν εμπνευστεί από την τελευταία Ελληνίδα θεά, την Μελίνα. Τα έργα θα εκτεθούν στον εκθεσιακό  χώρο. Συμπαραστάτης μας ο αδελφός της Μελίνας Σπύρος Μερκούρης.

Καλλιτεχνική διεύθυνση παρουσίαση Γιάννης Τζουανόπουλος.

 
Τελευταία Νέα
19/11/2010 , Δελτία Τύπου/Ανακοινώσεις

Who's Online
Έχουμε 6 επισκέπτες συνδεδεμένους
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση