Αρχική Σελίδα Ενημέρωση Δελτία Τύπου/Ανακοινώσεις

Ένταξη έργων για το λιμάνι Κυλλήνης

Ενημέρωση - Δελτία Τύπου/Ανακοινώσεις

Την ένταξη στο Μέτρο Λιμενικών Έργων του Υπουργείου Ναυτιλίας, δύο σοβαρών έργων για το Λιμάνι της Κυλλήνης, ανακοίνωσε ο Νομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας, ύψους 1.200.000€ και που αφορούν την ολοκλήρωσης της εκβάθυνσης της λιμενολεκάνης και την επίστρωση με σκυρόδεμα της βόρειας προβλήτας του λιμανιού.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την επίσκεψη στο λιμάνι Κυλλήνης του Γενικού Γραμματέα Ναυτιλιακής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομίας κ. Βλάχου, ο Νομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας καθώς και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης κ. Μιχάλης Περικλέους ζήτησαν την ένταξη των έργων στο ΕΣΠΑ ή στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας της ολοκλήρωσης εκβάθυνσης της λιμενολεκάνης στα -9,0μ και δεν προβλέφθηκε η αντίστοιχη εκβάθυνση και του διαύλου εισόδου του Λιμένα, του οποίου το βάθος δεν ξεπερνά τα 6,70μ., με αποτέλεσμα να έργο 3,6 εκ.€ να μην είναι λειτουργικό εξαιτίας της υψομετρικής διαφοράς.

Επίσης στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας ο Νομάρχης Ηλείας είχε θέσει και την ολοκλήρωση της κατασκευής της βόρειας προβλήτας του λιμανιού με την τελική επίστρωση από σκυρόδεμα.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και ο κ. Βλάχος ανταποκρίθηκαν στα αιτήματα αυτά και τα ενέταξαν στο μέτρο των Λιμενικών έργων με το ποσό του 1.200.000€.

Ο Νομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρα δήλωσε τα εξής :

«Θεωρούμε ότι με την ολοκλήρωση των έργων αυτών θα δοθεί νέα ώθηση στο Λιμάνι της Κυλλήνης, καθιστώντας το σημαντικό πόλο ανάπτυξης στο Νότιοδυτικό Ιόνιο».
 
Τελευταία Νέα
19/11/2010 , Δελτία Τύπου/Ανακοινώσεις

Who's Online
Έχουμε 5 επισκέπτες συνδεδεμένους
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση