Αρχική Σελίδα Ενημέρωση Δελτία Τύπου/Ανακοινώσεις

Ομιλία Νομάρχη Ηλείας Χ. Καφύρα στα εγκαίνια του Αλιευτικού Καταφυγίου του Αγίου Παντελεήμονα Λεχαινών

Ενημέρωση - Δελτία Τύπου/Ανακοινώσεις

ΟΜΙΛΙΑ ΝΟΜΑΡΧΗ ΗΛΕΙΑΣ Χ. ΚΑΦΥΡΑ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΤΟΥ  ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΛΕΧΑΙΝΩΝ

22.07.2010

Θέλω να χαιρετίσω όλες και όλους, όσους παρευρίσκονται σήμερα εδώ μαζί μας, σε αυτή την μικρή γιορτή που διοργανώνουμε με τον Δήμο Λεχαινών , με αφορμή την επίσημη παράδοση ενός ακόμη πολύ σπουδαίου έργου που η Νομαρχία Ηλείας  κατασκεύασε στην περιοχή.

Την ολοκλήρωση του αλιευτικού καταφυγίου του  Άγιου Παντελεήμονα Λεχαινών.

Το σημερινό έργο ύψους 2,9 εκ. €, που υλοποιήθηκε κατά 75 % με χρηματοδότηση από κονδύλια της Ε.Ε. και κατά 25 % από εθνικούς πόρους, δεν είναι δικό μας.

Μπορεί φορέας υλοποίησης του έργου να είναι η Νομαρχία Ηλείας.

Μπορεί να κινήσαμε τις γραφειοκρατικές διαδικασίες ένταξης του έργου στο Γ΄ΚΠΣ και να βάλαμε την τεχνογνωσία, όμως το σημερινό έργο είναι δικό σας.

Είναι ένα έργο που σας ανήκει.

Ένα έργο που οι κάτοικοι της περιοχής το έχετε διεκδικήσει με επιμονή και υπομονή εδώ πολλά χρόνια.

Ένα έργο που επιτέλους δίνει τέλος στην χωρίς λόγο ταλαιπωρία όλων όσων ασχολούνται επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά με τη θάλασσα.  Που γι’ αυτήν τους την αγάπη θα έπρεπε να διανύουν ολόκληρα χιλιόμετρα ή να διακινδυνεύουν την ασφάλεια των σκαφών τους, αφού μέχρι πρότινος δεν υπήρχε ασφαλής χώρος ελλιμενισμού.

Και παράλληλα ένα έργο που ανοίγει δρόμους τουριστικής ανάπτυξης, τους δρόμους του θαλάσσιου τουρισμού, που τόσο πολύ είναι διαδεδομένος στην χώρα μας.

Το Αλιευτικό Καταφύγιο του  Άγιου Παντελεήμονα Λεχαινών είναι αποτέλεσμα μεγάλης και συντονισμένης προσπάθειας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας  και των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Νομαρχίας και Δήμου Λεχαινών  που συνεργάστηκαν αρμονικά για την υλοποίησή του.
Σήμερα λοιπόν μετά από πολλά χρόνια προσμονής έφτασε η ώρα της επιβράβευσης.

Το σύγχρονο αλιευτικό καταφύγιο της Άγιου Παντελεήμονα Λεχαινών είναι μια πραγματικότητα.


Το έργο δημοπρατήθηκε στις  20-2-2006 με προϋπολογισμό 2.894.080 € και  η υπογραφή του συμφωνητικού έγινε στις αντί ποσού 2.807.257 € στις 8-6-2006 με Ανάδοχο την  Κ/Ξ ΕΡΓΟ Α.Ε - ΤΟΜΗ ΑΒΕΤΕ.

Το υπόψη έργο χρηματοδοτήθηκε από τις πιστώσεις  ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδος 2000-2006 της ΣΑΝΑ 014/3 και συγχρηματοδοτήθηκε  κατά 75% από το ΕΤΠΑ.

Το έργο ολοκληρώθηκε στις  31-3-2009 , στις 17.02.2010 έγινε διοικητική παράδοση  του προς χρήση στον Δήμο Λεχαινών και υπογράφηκε το πρωτόκολλο οριστικής παραλαβής του  την προηγούμενη εβδομάδα στις 15.07.2010 .

Το έργο που σκοπό έχει  τον ασφαλή ελλιμενισμό των αλιευτικών σκαφών της περιοχής, την ενίσχυση των απασχολουμένων με την αλιεία, την  αύξηση του βιοτικού επιπέδου και εισοδήματος καθώς και αύξηση της απασχόλησης και  περιλαμβάνει: 

  • Προσήνεμο κυματοθραύστη συνολικού μήκους 300 μ περίπου  με ακρομώλιο διαμέτρου 8,0 μ και κρηπιδότοιχο μήκους 88,0μ
  • Υπήνεμο κυματοθραύστη νοτιοανατολικός κρηπιδότοιχος συνολικού μήκους 180,0μ με ακρομώλιο διαμέτρου 5 μ και κρηπιδότοιχο μήκους 140 μ
  • Κεντρικό κρηπιδότοιχο μήκους 78  μ
  • Ράμπα καθέλκυσης σκαφών πλάτους 10 μ
  • Εκβάθυνση λιμενολεκάνης μέχρι βάθους 2 μ
  • Κατασκευή χερσαίας ζώνης, οικίσκου πυρόσβεσης,  δικτύων ύδρευσης, ηλεκτροφωτισμού, πυρόσβεσης
  • Δεξαμενή καταλοίπων
  • Φανού προστασίας στις άκρες προσήνεμου και υπήνεμου κρηπιδότοιχου


Φίλες και φίλοι,

Μια ημέρα γιορτής όπως η σημερινή  δεν προσφέρεται για πολλά λόγια γι΄ αυτό σταματώ εδώ.

Θέλω μόνο να πω μονάχα ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου για την εμπιστοσύνη και την στήριξή σας στο έργο της Νομαρχίας.

Θέλουμε να γνωρίζετε ότι παλεύουμε με ειλικρίνεια, με αγάπη και σεβασμό για τον κάθε πολίτη, και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για καλλίτερη ποιότητα ζωής για όλους ανεξαιρέτως. Δίχως διαχωρισμούς, δίχως προκαταλήψεις.

Και αυτό ακριβώς θα συνεχίσουμε να κάνουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Κλείνοντας θεωρώ τιμή μου, που στη θητεία μου ως Νομάρχης Ηλείας, εγκαινιάζω  το αλιευτικό καταφύγιο του  Άγιου Παντελεήμονα Λεχαινών.

Σας ευχαριστώ θερμά για την προσοχή σας .

      

 

 
Τελευταία Νέα
19/11/2010 , Δελτία Τύπου/Ανακοινώσεις

Who's Online
Έχουμε 7 επισκέπτες συνδεδεμένους
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση