Αρχική Σελίδα Ενημέρωση Δελτία Τύπου/Ανακοινώσεις

Δήλωση Νομάρχη για τον "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ"

Ενημέρωση - Δελτία Τύπου/Ανακοινώσεις

ΔΗΛΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΗ ΗΛΕΙΑΣ Χ.ΚΑΦΥΡΑ ΓΙΑΤΟΝ ΄΄ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ’’

Το Νομοσχέδιο  που τέθηκε   για διαβούλευση θεωρώ ότι είναι ένα εξαιρετικά  Προοδευτικό και καινοτόμο απόλυτα συμβατό με τις αποφάσεις των συνεδριών της  ΕΝΑΕ.

Το  Νομοσχέδιο  σηματοδοτεί μια νέα  αρχή για καλύτερη  εξυπηρέτηση  του πολίτη για εξοικονόμηση πόρων, για ουσιαστική περιφερειακή ανάπτυξη και θα μας λυτρώσει ουσιαστικά από το ασφυκτικό το αντιπαραγωγικό  σύστημα δημοσίας διοίκησης και θα ξεφύγουμε από την σπατάλη , την αδιαφάνεια την αναξιοκρατία και τη διαφθορά .

Ιδιαίτερη  έμφαση  δίνεται  στα ζητήματα της Διαφάνειας και της καταπολέμησης φαινομένων διαφθοράς και κακοδιαχείρισης , προωθούνται καινοτόμα μέτρα ,οπός η υποχρεωτική  δημοσίευση στο διαδίκτυο όλων των αποφάσεων Δήμων  και Περιφερειών.

Ο  προληπτικός έλεγχος των δαπανών από το ελεγκτικό συνέδριο , η δημιουργία του περιφερειακού και δημοτικού συμπαραστάτη  για τον πολίτη  και την επιχείρηση ,την υποχρέωση του Περιφερειάρχη να παρουσιάζει στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής τον απολογισμό πεπραγμένων της περιφέρειας ,τον προϋπολογισμό της περιφέρειας και την υποχρεωτική δημιουργία Μητρικών  Επιχειρήσεων και πολλές ακόμα  καινοτόμες δράσεις.

Οι  πολίτες έχουν βαρεθεί τις εξαγγελίες μεταρρυθμίσεων που ποτέ δεν έγιναν, αλλαγών που δεν ολοκληρώθηκαν ,και το τομών που δεν τόλμησαν να τις υλοποιήσουν .

Με τον «Καλλικράτη», έχουμε σοβαρές πιθανότητες  να βγούμε από το τέλμα , γι’ αυτό εμείς  οι αυτοδιοικητικοί  πρέπει  να τον στηρίξουμε πέραν από κάποιες αμφισβητήσεις που ενδεχόμενα να υπάρχουν σ’ αυτό το Νομοσχέδιο.

Η ευθύνη  αυτή τη στιγμή όλων των αυτοδιοικητικών  είναι  μεγάλη διότι η εφαρμογή η επιτυχία  του «Καλλικράτη» αποτελεί ένα κράς τεστ  των δημοκρατικών  μας αρχών και πεποιθήσεων .

Στο χωροταξικό δεν θα αναφερθώ καθόλου .

Θεωρώ αδιανόητο για μια σοβαρή πολιτεία με υπευθύνους πολίτες να γίνονται συζητήσεις για το αυτονόητο.

Δηλαδή για το αν ο χωροταξικός σχεδιασμός από το κράτος θα γίνει με επιστημονικά και αυτοδιοικητικά κριτήρια η¨   με κίνητρα, που σκοπό έχουν την εξυπηρέτηση μικρό κομματικών συμφερόντων.

Όσες φορές το κράτος έπαιξε κομματικά παιχνίδια  με την αυτοδιοίκηση  έχασαν και οι δύο, το μεν  κράτος  το κύρος του η δε  αυτοδιοίκηση τον σεβασμό και την αξιοπρέπεια της.

Ο Καλλικράτης  είναι μια ιστορική ευκαιρία .

Όλοι μας πρέπει να μην επιτρέψουμε να  καταλήξει  σε μια ιστορική αποτυχία.

 
Τελευταία Νέα
19/11/2010 , Δελτία Τύπου/Ανακοινώσεις

Who's Online
Έχουμε 4 επισκέπτες συνδεδεμένους
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση