Αρχική Σελίδα Ενημέρωση Δελτία Τύπου/Ανακοινώσεις

Δηλώσεις Νομάρχη για τη δημοπράτηση του έργου "Δρόμος Κυλλήνης - Εθνικής Οδού"

Ενημέρωση - Δελτία Τύπου/Ανακοινώσεις

ΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΝΟΜΑΡΧΗ ΗΛΕΙΑΣ Χ. ΚΑΦΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ  ΕΡΓΟΥ  «ΔΡΟΜΟΣ ΚΥΛΛΗΝΗΣ – ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ» 28.04.2010 

Σας αναγγέλλω με μεγάλη χαρά την δημοπράτηση ενός πολύ μεγάλου έργου για τον Νομό Ηλείας και  όχι μόνο.

Είναι το έργο «Οδός  Κυλλήνης – Εθνικής Οδού», μήκους 12,5 χλμ και συνολικού προϋπολογισμού 11.567.838,95€ και η δημοπράτηση του έχει οριστεί στις 22 Ιουνίου του 2010 και ήδη έχει αποσταλεί προς δημοσίευση στην εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και στον Ελληνικό Τύπο.

Όπως ξέρετε το έργο «Οδός Κυλλήνης – Εθνικής Οδού» είναι το πρώτο έργο υποδομής που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ – ΠΕΠ Δ.Ε. και το πρώτο που δημοπρατείται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Η Νομαρχία Ηλείας έχει κάνει τα πάντα για να δημοπρατηθεί αυτό το έργο και μάλιστα σας αναφέρω ότι η έγκριση δημοπράτησης από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, υπογράφηκε από τον Γενικό Γραμματέα στις 21 Απριλίου και εισήχθη ως θέμα στις 26 Απριλίου στην Νομαρχιακή Επιτροπή Υποδομών και Περιβάλλοντος και η οποία ενέκρινε την δημοπράτηση του έργου.

Το συγκεκριμένο έργο είναι σημαντικό τόσο από το οικονομικό μέγεθος του, διότι είναι από τα μεγαλύτερα έργα που θα κατασκευασθούν στην Ηλεία, αλλά και γιατί  βελτιώνει σοβαρά προβλήματα του υπάρχοντος δρόμου και θα επιλύσει το πρόβλημα των δεκάδων ατυχημάτων και δυστυχημάτων που συμβαίνουν κάθε χρόνο, αλλά και δίνει λύση στο μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο που έχει αυτός ο δρόμος, διότι εξυπηρετεί το λιμάνι της Κυλλήνης και συνακόλουθα την επικοινωνία και τις μεταφορές με τα δυο νησιά Ζακύνθου και Κεφαλλήνιας, αλλά και πολλά εμπορικά πλοία.

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ «ΟΔΟΣ ΛΙΜΑΝΙ ΚΥΛΛΗΝΗΣ - Ε.Ο. ΠΥΡΓΟΥ - ΠΑΤΡΩΝ»

Η γεωγραφική θέση του λιμένα Κυλλήνης και η χρήση του ως σταθμού εξυπηρέτησης για την συγκοινωνιακή σύνδεση της ηπειρωτικής Ελλάδας με τα νησιά Ζάκυνθος και Κεφαλονιά ,δημιουργούν αυξημένες απαιτήσεις για την ασφαλή και ταχεία πρόσβαση των οχημάτων που προέρχονται από το Εθνικό οδικό δίκτυο με προορισμό την Κυλλήνη.

Οι σημερινοί τρόποι σύνδεσης της Κυλλήνης με τη Ν.Ε.Ο Πύργου –Πατρών , που χαρακτηρίζονται από δρόμους μικρού πλάτους που διέρχονται μέσα από οικισμούς, δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση.

Ήδη με την κατασκευή της παράκαμψης Νεοχωρίου πριν μερικά χρόνια μειώθηκε αισθητά ο χρόνος πρόσβασης στο Λιμάνι Κυλλήνης. Λόγω, όμως, των κακών γεωμετρικών χαρακτηριστικών της οδού ,σημειώνονται τα τελευταία χρόνια πολλά τροχαία δυστυχήματα με μοιραία αποτελέσματα.

Κατέστη, επομένως, αναγκαίος ο εκσυγχρονισμός της οδικής πρόσβασης στον λιμένα Κυλλήνης ,ώστε αυτή να μπορεί να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες κυκλοφορίας.

 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Με μελέτη που έχει αναθέσει η ΝΑ Ηλείας έχουμε φθάσει σε επίπεδο πλήρους ωριμότητας προκειμένου να προχωρήσουμε σε δημοπράτηση και υλοποίηση του έργου.

Το μήκος του δρόμου από Εθνική οδό Πύργου –Πατρών είναι 12,5 χιλιόμετρα περίπου.

Ο δρόμος που θα κατασκευαστεί θα είναι ταχείας κυκλοφορίας με ταχύτητα μελέτης 100Km/h ,το πλάτος του θα είναι 13,50μ δηλαδή δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση με πλάτη 3,75 και 3,0μ.

Επισημαίνουμε ότι σε όλες τις διασταυρώσεις με σημαντικούς δρόμους δημιουργούνται ισόπεδοι κόμβοι για την ασφάλεια της κυκλοφορίας. Κόμβοι δημιουργούνται στις διασταυρώσεις με:

Α) Β΄ έξοδο οικισμού Ανδραβίδας (ΧΘ 2+555)

Β) Προς οικισμούς Στρουσίου και Μυρσίνης (χθ 3+407)

Γ) Προς οικισμό Μυρσίνης (ΧΘ 4+198)

Δ) Είσοδος οικισμού Νεοχωρίου (ΧΘ 5+060)

Ε) Έξοδος οικισμού Νεοχωρίου (ΧΘ 7+160)

Δ) Κόμβος προς «Διασπορά» (117 ΠΜ)

Ο Προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 11.567.838,95 €. 

 
Τελευταία Νέα
19/11/2010 , Δελτία Τύπου/Ανακοινώσεις

Who's Online
Έχουμε 4 επισκέπτες συνδεδεμένους
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση