Αρχική Σελίδα Ενημέρωση Δελτία Τύπου/Ανακοινώσεις

Χαιρετισμός Νομάρχη Ηλείας στην ημερίδα για τη λειτουργία του Εδαφολογικού Εργαστηρίου

Ενημέρωση - Δελτία Τύπου/Ανακοινώσεις

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΝΟΜΑΡΧΗ ΗΛΕΙΑΣ Χ. ΚΑΦΥΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ- ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΔΑΦΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΗΛΕΙΑΣ

 

 

Αγαπητοί συνάδελφοι, φίλοι αγρότες, κύριοι καθηγητές

Σας καλωσορίζουμε στην αποψινή ημερίδα με θέμα «ΕΔΑΦΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ – ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΔΑΦΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΗΛΕΙΑΣ», που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας και της ΗΛΕΙΑΚΗΣ Α.Ε.

Όπως όλοι γνωρίζετε κυρίαρχος στόχος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας, ιδιαίτερα δε μετά τις πυρκαγιές του Αυγούστου του 2007, είναι η στήριξη του πρωτογενή τομέα του Νομού, αφού η γεωργία και η κτηνοτροφία αποτελούν για το Νομό μας τους πιο σημαντικούς κλάδους σε ότι αφορά το εισόδημα αλλά και την απασχόληση.

 

Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, προσπαθήσαμε με διάφορα προγράμματα να στηρίξουμε τους κτηνοτρόφους και τους γεωργούς του Νομού μας.

 

Σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Ορθοδόξων Χριστιανών (IOCC) και τη συμβολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αποφασίσαμε τη δημιουργία ενός σύγχρονου εδαφολογικού εργαστηρίου που σήμερα λειτουργεί στα πλαίσια Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, της ΤΕΔΚ Ν. Ηλείας και της ΗΛΕΙΑΚΗΣ Α.Ε.

 

Η σημασία του εδαφολογικού εργαστηρίου είναι τεράστια για όλο τον αγροτικό κόσμο του Νομού μας και της ευρύτερης περιοχής. Προκειμένου να συμβάλλουμε και εμείς από την πλευρά μας στη στήριξη και την εδραίωση του εδαφολογικού εργαστηρίου στη συνείδηση όλων των συναδέλφων και κατ’ επέκταση των αγροτών πραγματοποιούμε σήμερα την ημερίδα αυτή με προσκεκλημένους καθηγητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που από το βήμα αυτό τους ευχαριστώ ακόμα μία φορά για τη συμβολή τους.

Δεν θα ήθελα να σας κουράσω άλλο, ευχαριστώ όλους για την παρουσία σας και δίνω το λόγο στους ομιλητές της ημερίδας.

 
Τελευταία Νέα
19/11/2010 , Δελτία Τύπου/Ανακοινώσεις

Who's Online
Έχουμε 6 επισκέπτες συνδεδεμένους
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση