Αρχική Σελίδα Νομαρχία Νομάρχης

Βιογραφικό Νομάρχη

Γεννήθηκε στη Σμίλα Αρχαίας Ολυμπίας Ηλείας. Αφού τελείωσε το Πρακτικό Λύκειο Πύργου το 1964, εισήχθη στη Γεωπονική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης , από την οποία αποφοίτησε το 1970.

Στη συνέχεια υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στην Πολεμική Αεροπορία και για μια διετία εργάστηκε στη βιομηχανία κονσερβών «ΚΥΚΝΟΣ» στα Σαβάλια Ηλείας και στο Ναύπλιο, ως υπεύθυνος πρωτογενούς παραγωγής.

Το 1976 διορίστηκε Γεωπόνος γεωργικών εφαρμογών στο Υπουργείο Γεωργίας (Διεύθυνση Γεωργίας Ν. Ηλείας) και υπηρέτησε ως προϊστάμενος στο τμήμα μεταποίησης – τυποποίησης – ποιοτικού ελέγχου αγροτικών προϊόντων.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του παρακολούθησε δεκάδες σεμινάρια και εκπαιδεύσεις στον τομέα του, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, που αφορούσαν, τόσο τεχνοκρατικά ζητήματα, όσο και θέματα Αγροτικής πολιτικής (Ελλάδα – Ευρωπαϊκή Ένωση). Έχει επισκεφθεί σχεδόν το σύνολο των χωρών της ΕΕ για εκθέσεις που αφορούσαν μηχανήματα και τεχνολογίες εφαρμοσμένες στη Γεωργία, καθώς και πάρα πολλές αγορές φρούτων και λαχανικών.

Υπήρξε εισηγητής – καθηγητής δεκάδων εκπαιδευτικών σεμιναρίων και προγραμμάτων σε αγρότες (ΙΕΚ, ΚΕΚ, ελεύθερα), τόσο σε τεχνικά θέματα καλλιεργειών, όσο και σε ζητήματα οργάνωσης αγορών, ομάδων παραγωγών, συνεταιρισμών, κ.α. Έχει δημοσιεύσει πολλές εργασίες στον ειδικό και στον τοπικό Τύπο, σχετικές με αγροτικά θέματα, θέματα αυτοδιοίκησης, ανάπτυξης και πολιτισμού.

Ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική και πολιτική δράση καθώς υπήρξε αντιπρόσωπος στην ΠΑΣΕΓΕΣ (από το 1992) και μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΓΔΥ). Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. της Πανελληνίας Ένωσης Γεωτεχνικών Δ.Υ. (ΠΟΓΕΔΥ) για 6 χρόνια και αντιπρόσωπος Ηλείας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου. Παράλληλα διετέλεσε πρόεδρος του συλλόγου Γεωπόνων Νομού Ηλείας για 8 χρόνια. Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. των εταιριών «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΕ» και «ΣΕΚΑΠ ΑΕ». Αυτή την περίοδο είναι μέλος του Δ.Σ. και της εκτελεστικής γραμματείας της ΟΚΕ (Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή).

Από το 1994 είναι αιρετός Νομαρχιακός Σύμβουλος Ηλείας. Από το 2000 έως και το 2005, διετέλεσε Αντινομάρχης, Αναπληρωτής Νομάρχης και Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ηλείας.

 
Τελευταία Νέα
19/11/2010 , Δελτία Τύπου/Ανακοινώσεις

Who's Online
Έχουμε 4 επισκέπτες συνδεδεμένους
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση