Αρχική Σελίδα Ενημέρωση Δελτία Τύπου/Ανακοινώσεις

Συνέντευξη για την προετοιμασία της Νομαρχίας για τις εκλογές

Ενημέρωση - Δελτία Τύπου/Ανακοινώσεις

Δήλωση Νομάρχη Ηλείας για την προετοιμασία της Νομαρχίας Ηλείας για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2010

Βρισκόμαστε 22 μέρες πριν τις εκλογές στις οποίες όλοι οι Έλληνες πολίτες καλούνται να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και να ψηφίσουν για τις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές.

Εκλογές με μια  μεγάλη αλλαγή να  συντελείται στη χώρα με τον «Καλλικράτη» που δίνει τη δυνατότητα να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις και να αποφασίζουμε εμείς και μόνο εμείς για τον τόπο μας.

Να δημιουργήσουμε, επιτέλους, την Ελλάδα των ιστορικών της Περιφερειών.

Το σχέδιο «Καλλικράτης» συνιστά μία ριζική τομή στον τρόπο διακυβέρνησης, μία πραγματική «ειρηνική επανάσταση», που ανατρέπει τις συγκεντρωτικές δομές του πολιτικού και διοικητικού συστήματος της χώρας μας. Είναι η «μητέρα όλων των μεταρρυθμίσεων», σηματοδοτώντας, όχι πλέον ρητορικά, αλλά ουσιαστικά, τη «Νέα Μεταπολίτευση» για την Ελλάδα.

Χρέος όλων, όσοι υπηρετούμε την Αυτοδιοίκηση, είναι να στηρίξουμε με όλες τις δυνάμεις μας, αυτή τη νέα προοπτική που γεννιέται στον τόπο μας και να εκπέμψουμε ένα ισχυρό μήνυμα αγωνιστικής και μεταρρυθμιστικής αισιοδοξίας.

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση εκ του νόμου έχει την ευθύνη να οργανώσει τις εκλογές στο Νομό σχετικά με τα εκλογικά συνεργία , με το υλικό και την παρακολούθηση της λειτουργίας του συστήματος των εκλογικών διαδικασιών σε συνεργασία με τις δημοτικές αρχές.

Όλο αυτό το διάστημα, με ευθύνη της Δ/νσης Διοικητικών Υπηρεσιών και του τμήματος εκλογών, έχουνε συσταθεί εκλογικά συνεδρία που δούλεψαν για να προετοιμάσουν όλες τις απαραίτητες εργασίες και έτσι ώστε οι εκλογές να διεξαχθούν με άψογο τρόπο.

Μέχρι σήμερα, όσον αφορά την προετοιμασία του προεκλογικού υλικού, όλα εξελίχθηκαν απολύτως ομαλά και χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Οι  Υπηρεσίες της  Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας ρίχτηκαν στην μάχη της προετοιμασίας των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου.

Ήδη από το υπουργείο Εσωτερικών έχει αποσταλεί στην Νομαρχία  ένα μέρος του εκλογικού υλικού που θα χρησιμοποιηθεί στην εκλογική διαδικασία και στο οποίο συμπεριλαμβάνονται λευκά ψηφοδέλτια, φάκελοι, αλλά και τα βιβλία σταυροδοσίας και των πρακτικών.

Η διαδικασία αποστολής του εκλογικού υλικού που φυλάσσεται και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως και την επόμενη εβδομάδα.

Η  Νομαρχία έχει πραγματοποιήσει προμήθεια της γραφικής ύλης για τις εκλογές, η οποία θα συγκεντρωθεί με απώτερο στόχο να διανεμηθεί στους δικαστικούς αντιπροσώπους κατά την παράδοση των σάκων τις παραμονές των εκλογών.

Ø     Το σύνολο των εγγεγραμμένων στο Νομό για το 2010 είναι 179.848 (182.856 εκλογείς το 2006), εκ των οποίων 2.066 νέοι εκλογείς (1.080 άνδρες και 986 γυναίκες) και επιπλέον οι Ομογενείς & Υπήκοοι Τρίτων Χωρών είναι 60 και οι Κοινοτικοί Εκλογείς 87.

Ø     Τα εκλογικά τμήματα του Νομού για τις επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη των περιφερειακών και δημοτικών αρχών της 7ης Νοεμβρίου 2010, καθορίστηκαν στα 459, ενώ στις προηγούμενες δημοτικές ήταν 472.

Οι υπηρεσίες της Νομαρχίας είμαι απόλυτα βέβαιος ότι εγγυώνται  την άψογη διεξαγωγή των εκλογών καθόσον η μέχρι τώρα εμπειρία των υπαλλήλων είχε άριστα αποτελέσματα χωρίς προβλήματα στο παρελθόν.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους ενεπλέκονται  σε αυτή τη διαδικασία, δηλαδή σε 10καδες υπαλλήλους, οι οποίοι με άψογο τρόπο εκτελούν το καθήκον τους.

 
Τελευταία Νέα
19/11/2010 , Δελτία Τύπου/Ανακοινώσεις

Who's Online
Έχουμε 4 επισκέπτες συνδεδεμένους
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση