Αρχική Σελίδα

Βιογραφικό Διατσέντας Φανού-Φουσκαρίνη

Η Διατσέντα Φανού- Φουσκαρίνη γεννήθηκε στην Ανδραβίδα Ηλείας το 1959 όπου ζει μόνιμα με το σύζυγό της Ανδρέα Φουσκαρίνη συγγραφέα, Λυκειάρχη και τους δυο γιους της Κωνσταντίνο και Γιώργο.

Σπούδασε στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Οικιακή Οικονομία και Διαιτολογία και επιμορφώθηκε στη Συμβουλευτική και στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό το 1999 στο Παιδαγωγικό τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία το 1983 από το Γραφείο Γεωργικής ανάπτυξης Λεχαινών ως καθηγήτρια αγροτικής οικονομίας και δραστηριοποιήθηκε στον κάμπο της Ηλείας σε επιμορφωτικά προγράμματα του Υπουργείου Γεωργίας για την αγροτική οικογένεια και ειδικά για την Ελληνίδα αγρότισσα.

Από το 1992 εργάζεται στο Γυμνάσιο Λεχαινών υλοποιώντας παράλληλα με το διδακτικό της έργο και εκπαιδευτικά προγράμματα ευρωπαϊκά και νομαρχιακά που στοχεύουν στη δημιουργία του ανοιχτού σχολείου του μέλλοντος που συνδέεται με την κοινωνία και τον κόσμο της εργασίας.

Από το 2000 είναι υπεύθυνη ως καθηγήτρια σύμβουλος Σ.Ε.Π του Γραφείου Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Γυμνασίου Λεχαινών και δραστηριοποιείται σε θέματα συμβουλευτικής, αγοράς εργασίας και προσανατολισμού των μαθητών και των νέων γενικότερα.

Η συμμετοχή της σε κοινωνικές δράσεις και η παρουσία της στο πολιτιστικό γίγνεσθαι είναι συνεχής, καθώς έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Ανδραβίδας, και του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων Δημοτικού και Γυμνασίου Ανδραβίδας, μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου, της σχολικής επιτροπής του Δήμου Ανδραβίδας, της Μορφωτικής Ένωσης «Ο Ανδρέας Καρκαβίτσας», Συλλόγου αιμοδοτών Λεχαινών κ.λ.π. Τέλος έχει παρουσιάσει θέματα εκπαιδευτικού και επιστημονικού χαρακτήρα σε σεμινάρια και σε ανοικτές ημερίδες, στην τοπική κοινωνία.

 
Τελευταία Νέα
19/11/2010 , Δελτία Τύπου/Ανακοινώσεις

Who's Online
Έχουμε 7 επισκέπτες συνδεδεμένους
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση