Αρχική Σελίδα Ενημέρωση Δελτία Τύπου/Ανακοινώσεις

Συνάντηση Αντινομάρχη Μιχαλόπουλου με Κουτσούκο και Αποστολάκη

Ενημέρωση - Δελτία Τύπου/Ανακοινώσεις

 

Διήμερο επαφών με τη Νέα Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είχε ο Αντινομάρχης Νίκος Μιχαλόπουλος ο οποίος μετά τις συναντήσεις δήλωσε τα εξής:

Θεωρώ ότι η διήμερη επαφή μου με τη Νέα Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ήταν εποικοδομητική και χρήσιμη.

Συναντήθηκα με τον Ηλείο Υφυπουργό τον κ. Γιάννη Κουτσούκο όπου είχα την ευκαιρία στην τρίωρη συνάντησή μας να συζητήσουμε εφ’ όλης της ύλης για τα προβλήματα του Αγροτικού Χώρου και βεβαίως για την σκληρή καθημερινότητα που βιώνουν οι αγρότες της Ηλείας, ιδιαίτερα όπως αυτή έχει διαμορφωθεί μετά τις ζημιές που υπέστη ο Πρωτογενής Τομέας μετά τις φωτιές του 2007.

Αν και είναι γνώστης των προβλημάτων ο κ. Κουτσούκος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον  στην ιεράρχηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της Ηλείας.

Ανταλλάξαμε απόψεις για τα προβλήματα που αφορούν την Βιολογική Γεωργία και Κτηνοτροφία , τους Νέους Αγρότες,  τα Σχέδια Βελτίωσης, τις αδειοδοτήσεις των σταβλικών εγκαταστάσεων, τα προβλήματα στη τομάτα και για πολλά άλλα  θέματα για τα οποία ο κ. Κουτσούκος θα επιδιώξει τη λύση τους.

Όσον αφορά τις ζημιές στο βαμβάκι από το πράσινο σκουλήκι ο κ. Κουτσούκος με διαβεβαίωσε ότι ο ΕΛΓΑ έχει συγκεντρώσει από όλα τα Υποκαταστήματα τα στοιχεία για το μέγεθος της ζημιάς και σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες θα αντιμετωπισθεί συνολικά το πρόβλημα.

Στη συνέχεια συναντήθηκα με την Υφυπουργό κ. Μιλένα Αποστολάκη που έχει   αναλάβει την ζωική παραγωγή. Έδειξε ιδιαίτερο  ενδιαφέρον να ενημερωθεί για την κατάσταση που βιώνουν οι κτηνοτρόφοι του Νομού μας.

Ένα από τα πλέον σοβαρά προβλήματα που έπρεπε μέχρι τώρα να είχε λυθεί είναι η απλούστευση των  διαδικασιών αδειοδότησης και νομιμοποίησης των σταβλικών υποδομών, γιατί κινδυνεύουν πολλοί αγρότες να απενταχθούν από διάφορα Κοινοτικά Προγράμματα αλλά και πολλούς άλλους καθυστερεί η αποζημίωσή τους από τον ΕΛΓΑ λόγω των πυρκαγιών . Ζήτησα από την Υφυπουργό άμεσα να καταργηθεί η σταβλική επιτροπή  γιατί έτσι όπως λειτουργεί σήμερα  είναι αναποτελεσματική  και ότι πρέπει  να μειωθεί από 11μελή τουλάχιστον  σε 3μελή καθώς και να εξετασθεί η περίπτωση για μέχρι 500 αιγοπρόβατα να επανέλθει το προηγούμενο καθεστώς που ίσχυε στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις.

Η Υφυπουργός ζήτησε και θα στείλω  γραπτώς τα προβλήματα καθώς και το επιχειρησιακό πρόγραμμα  που  εφαρμόζει η  Ν.Α για το θέμα των αδειοδοτήσεων, η πορεία του οποίου δεν μας ικανοποιεί ιδιαίτερα  γεγονός που αποτελεί επιβεβαίωση ότι  το πρόβλημα  έχει κολλήσει στις σταβλικές επιτροπές και στο θεσμικό πλαίσιο.

Και οι δύο Υφυπουργοί με διαβεβαίωσαν ότι πολλά από τα θέματα που συζητήσαμε αποτέλεσαν αντικείμενο της χθεσινής σύσκεψης με ον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης  κ. Σκανδαλίδη.

 

Ο ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

 
Τελευταία Νέα
19/11/2010 , Δελτία Τύπου/Ανακοινώσεις

Who's Online
Έχουμε 3 επισκέπτες συνδεδεμένους
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση