Αρχική Σελίδα Ενημέρωση Δελτία Τύπου/Ανακοινώσεις

Επίσκεψη Νομάρχη στην Αθήνα για προώθηση του σχεδίου ανασυγκρότησης και επίλυσης προβλημάτων της Ηλείας

Ενημέρωση - Δελτία Τύπου/Ανακοινώσεις

Επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη 25-08-10 ο Νομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας στην Αθήνα για την προώθηση του Σχεδίου Ανασυγκρότησης της Ηλείας αλλά και την προώθηση και επίλυση των προβλημάτων που αφορούν τους πυρόπληκτους και τις πυρόπληκτες περιοχές, τρία χρόνια μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007.

Στην αρχή ο Νομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας συνάντησε τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Θεόδωρο Πάγκαλο, που αφού του παρέδωσε πλήρη φάκελο με τα προβλήματα και τα αιτήματα των Ηλείων για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων και την προώθηση του Σχεδίου Ανασυγκρότησης Νομού Ηλείας, τον ενημέρωσε αναλυτικά για την κατάσταση που επικρατεί στην Ηλεία και ζήτησε την πιο δραστήρια και αποφασιστική παρέμβαση της κυβέρνησης για την επίλυση των αιτημάτων των Ηλείων.

Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης τον ενημέρωσε ότι το Σχέδιο Νόμου για την Ανασυγκρότηση Ηλείας έχει ολοκληρωθεί από πλευράς επεξεργασίας από την Αντιπροεδρία της Κυβέρνησης και έχει προωθηθεί στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση για να κατατεθεί στη Βουλή.

Στη συνέχεια ο Νομάρχης Ηλείας επιδίωξε να συναντηθεί με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση αλλα δεν κατέστει δυνατόν λόγω συμμετοχής του Υπουργού σε κυβερνητική σύσκεψη.

Ο Νομάρχης Ηλείας επισκέφθηκε επίσης το Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και συναντήθηκε με το μέλος του Δ.Σ Ν. Βούτσα και από τον οποίο ζήτησε την αποδέσμευση χρημάτων του Ταμείου ώστε να πραγματοποιηθούν απαραίτητα έργα στην Ηλεία, όπως αποκατάσταση του οδικού δικτύου και ιδιαίτερα στις περιοχές Μακίστου , Αρτέμιδας και Σμέρνας,& των οδικών αξόνων Κρέστενας – Ανδρίτσαινας και Ολυμπίας –Φολόης .

Ο Νομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας μετά τις συναντήσεις αυτές έκανε την παρακάτω δήλωση :

«Σκοπός των επαφών μου στην Αθήνα ήταν για άλλη μια φορά να προωθήσω τα θέματα της Ηλείας και ειδικά τα θέματα των πυρόπληκτων κατοίκων και περιοχών. Τρία χρόνια είναι πολλά και πρέπει επιτέλους η Ηλεία να δει τις υποσχέσεις να γίνονται πράξεις. Θεωρώ ότι με την κατάθεση του Σχεδίου Ανασυγκρότησης, που θα γίνει εντός του Σεπτεμβρίου στη Βουλή, αλλά και με τις χρηματοδοτήσεις από το Ταμείο Εκτάκτων Αναγκών, θα ανοίξει μια θετική σελίδα για τον Νομό Ηλείας».

 
Τελευταία Νέα
19/11/2010 , Δελτία Τύπου/Ανακοινώσεις

Who's Online
Έχουμε 3 επισκέπτες συνδεδεμένους
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση