Αρχική Σελίδα Ενημέρωση Δελτία Τύπου/Ανακοινώσεις

Επίσκεψη Νομάρχη Ηλείας στα έργα στον Αγ. Ιωάννη

Ενημέρωση - Δελτία Τύπου/Ανακοινώσεις
 

Ο Νομάρχης Ηλείας, επισκέφθηκε το έργο «Βελτίωση της επαρχιακής οδού Πύργου – Κατακόλου» (εντός του Άι Γιάννη) συνοδευόμενος από τον Αντινομάρχη Ευγένιο Μπαλκάμο, τους υπεύθυνους μηχανικούς από τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών Ν.Α. Ηλεία, τον ανάδοχο εργολάβο του έργου, τον Δήμαρχο Πύργου Μάκη Παρασκευόπουλο και τον Πρόεδρο Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου Δημήτρη Αποστολόπουλο.

Ο Νομάρχης Ηλείας δήλωσε: «Ήρθαμε σήμερα στον Άι Γιάννη επειδή βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης το έργο της Βελτίωσης της επαρχιακής οδού Πύργου – Κατακόλου, εντός του Άι Γιάννη, που εκτελεί η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας, διότι πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση που θα επιλύσει σοβαρά και χρόνια προβλήματα του δρόμου αυτού.

Από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας γίνεται μια προσπάθεια να επιλυθεί πλήρως το πρόβλημα του δρόμου Πύργου – Κατακόλου, με τη διαπλάτυνση του δρόμου και την ασφαλή διεύλευση πεζών και οχημάτων. Ολοκληρώνεται σήμερα ένα μέρος του έργου αυτού και θα γίνει σοβαρή προσπάθεια από την πλευρά μας για την άμεση και πλήρη ολοκλήρωση του».


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΡΓΟΥ
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ -  ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΠΑΡΧ. ΔΡΟΜΟ         

ΠΥΡΓΟΣ –   ΚΑΤΑΚΟΛΟ ( ΕΝΤΟΣ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ )

ΠΡΟΫΠΟΛ  : 120.000,00 € ΑΝΑΔΟΧΟΣ : ΔΙΟΝ.ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ 

Με την ανωτέρω εργολαβία κατασκευάστηκε στην είσοδο του Αγ. Ιωάννη τοίχος αντιστήριξης ( μήκους 60.00 μ ) και στραγγιστήρι σε μήκος 150,00 μ για την συλλογή των υπόγειων υδάτων που ανέβλυζαν στο δρόμο και   υπήρχε άμεσος κίνδυνος προκλήσεως τροχαίων ατυχημάτων.

Οι κυρίως εργασίες εκτελέστηκαν εντός του Αγ. Ιωάννη σε μήκος 250,00 μ και αφορούσαν την διαπλάτυνση του υπάρχοντος δρόμου προκειμένου αυτός να αποκτήσει πλάτος οδοστρώματος 10,40 μ ( από 6,50 μ που είχε ). Εκατέρωθεν του δρόμου θα κατασκευαστούν πεζοδρόμια πλάτους 1,25 μ και όπου απαιτείται τοίχοι αντιστήριξης . Για την απορροή των όμβριων υδάτων  κατασκευάστηκαν σωληνωτοί οχετοί κάτω από τα πεζοδρόμια . Ο ασφαλτοτάπητας 0α διαστρωθεί σε δύο στρώσεις ( η πρώτη στρώση ήδη διαστρώθηκε ) και οι εργασίες θα ολοκληρωθούν με την κατασκευή της οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης.

 

Το ανωτέρω έργο εκτελείται σε συνεργασία με τον Δήμο Πύργου που έχει αναλάβει την υποχρέωση να εκτελέσει τις εργασίες πλακόστρωσης των πεζοδρομίας . την τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων και πρασίνου ( φύτευση δένδρων στα πεζοδρόμια ).

 

 

Για την πλήρη ολοκλήρωση του δρόμου απομένει η κατασκευή : 

  • Εισόδου Αγ. Ιωάννη μήκους 170,00 μ , με τις εξής εργασίες : Διαπλατύνσεις , τεχνικά ( σωληνωτοί οχετοί κρασπεδόρειθρα , πεζοδρόμια . πλακοστρώσεις και τοίχοι), οδοστρωσία . ασφαλτικά , ηλεκτροφωτισμός και πράσινο .

 

  • Εξόδου Αγ. Ιωάννη μήκους 650,00 μ . Απαιτούνται οι ίδιες εργασίες με το τμήμα εισόδου.
 
Τελευταία Νέα
19/11/2010 , Δελτία Τύπου/Ανακοινώσεις

Who's Online
Έχουμε 7 επισκέπτες συνδεδεμένους
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση