Αρχική Σελίδα Ενημέρωση Δελτία Τύπου/Ανακοινώσεις

Διαγωνισμός για την ανάδειξη των εργολάβων δακοκτονίας

Ενημέρωση - Δελτία Τύπου/Ανακοινώσεις

Έγινε σήμερα ο Διαγωνισμός για την ανάδειξη των εργολάβων Δακοκτονίας 2010 στα πλαίσια του προγράμματος συλλογικής καταπολέμησης του Δάκου στο Νομό μας.

Σύμφωνα με τη Διακήρυξη το πρόγραμμα θα εφαρμοσθεί σε 28 τομείς. Ο αριθμός των προστατευόμενων δένδρων ανέρχεται στα 5.106.000 δέντρα και ο προϋπολογισμός του έργου στο ποσό των 1.075.590 ευρώ .

Κατατέθηκαν σήμερα στην επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού οι φάκελοι με τις τεχνικές και οικονομικές προσφορές .

Σήμερα αποσφραγίστηκαν οι τεχνικές προσφορές και την Τετάρτη 12-5-2010 θα προχωρήσουμε στο άνοιγμα των οικονομικών προσφορών .

Σύμφωνα με το πρακτικό της Επιτροπής Διενέργειας του Διαγωνισμού δεν υπήρξε ενδιαφέρον για 4 τομείς και συγκεκριμένα για τους 9ο, 17ο, 22ο και 24ο ενώ για άλλους δύο τομείς τον 23ο και τον 26ο (όπως αυτοί αναφέρονται στην Διακήρυξη) απορρίφθηκαν οι προσφορές τους λόγω έλλειψης δικαιολογητικών και θα γίνει επαναληπτικός διαγωνισμός στις 20-5-2010.

Σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια φέτος θα υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις όσον αφορά την εφαρμογή του προγράμματος και συγκεκριμένα :

  • Θα υπάρξει γενική μείωση των δαπανών κατά 30% που αφορούν το προσωπικό που απασχολείται στην εφαρμογή του προγράμματος (τομεάρχες – γεωπόνοι, παγιδοθέτες, οριοδείκτες κλπ), δηλαδή θα χρησιμοποιηθεί λιγότερο προσωπικό.

  • Καθυστέρηση στην πρόσληψη προσωπικού λόγω αλλαγής της διαδικασίας αλλά και για οποιαδήποτε δαπάνη απαιτείται η έγκριση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (διαδικασία χρονοβόρα).

  • Η προμήθεια των εντομοκτόνων θα γίνει από την Ν.Α. με βάση εγκύκλιο του Υ.Α.Α. με συγκεκριμένες ποσότητες Συγκεκριμένα τα σκευάσματα που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι :

1ος ψεκασμός με πυρεθρίνη (fastac ή karate)

2ος ψεκασμός με spinosad (success)

3ος και 4ος ψεκασμός με dimmethoate

Εδώ βέβαια όσον αφορά τις ποσότητες των φυτοφαρμάκων δεν έχει ληφθεί υπόψη από το Υ.Α.Α.Τ ότι το φυσικό αντικείμενο δακοκτονίας στο Νομό μας δεν είναι το ίδιο με τα στοιχεία των δύο προηγούμενων ετών που χρησιμοποίησε για τον υπολογισμό των ποσοτήτων. Φέτος σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά έχουμε περίπου 900.000 ελαιόδεντρα παραπάνω που μπήκαν στην παραγωγική διαδικασία..

Εμείς ως Ν.Α Ηλείας θα πιέσουμε προς την κατεύθυνση επίλυσης όλων αυτών των προβλημάτων τονίζοντας παράλληλα ότι για όλους αυτούς τους λόγους είναι επιτακτική πλέον η ενεργή συμμετοχή των ελαιοπαραγωγών για την καλή εκτέλεση του προγράμματος πέρα από την υποχρέωση που έτσι και αλλιώς έχουν οι εργολάβοι που θα αναλάβουν το πρόγραμμα.

 

 

Ο ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

 

 
Τελευταία Νέα
19/11/2010 , Δελτία Τύπου/Ανακοινώσεις

Who's Online
Έχουμε 4 επισκέπτες συνδεδεμένους
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση