Αρχική Σελίδα Ενημέρωση Δελτία Τύπου/Ανακοινώσεις

Τοποθέτηση Νομάρχη Ηλείας στην ΓΣ της ΤΕΔΚ

Ενημέρωση - Δελτία Τύπου/Ανακοινώσεις

Χωρίς καμιά αμφιβολία η σημερινή Γεν. Συνέλευση της ΤΕΔΚ για τον ΚΑΛΛΙΚΑΡΤΗ γίνεται στην Δίνη της χειρότερης κρίσης που περνά η χώρα μας εδώ και δεκαετίες , γίνεται σε μια περίοδο ανατροπών για τη κοινωνία , για την καθημερινότητα του  πολίτη , εντόνων αλλαγών & αμφισβητήσεων με αφορμή τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της οικονομίας  μας ,γιατί ο απλός πολίτης είναι αυτός που καλείται να σώσει την παρτίδα αλλα και την ΠΑΤΡΙΔΑ.

Αυτός  ο απλός πολίτης είναι ο ίδιος που του ζητιάνε  να κάνει αιματηρές θυσίες για να σωθεί η χώρα από την οικονομική καταστροφή .

Το σκέλος που μας  αφορά ως  αυτοδιοίκηση για να βγούμε  από την κρίση είναι η αναδιοργάνωση τους κράτους για να γίνει επιτέλους εργαλείο αποτελεσματικό για την ανάπτυξη .

Ένα   κράτος που θα  απελευθερώνει  τις παραγωγικές δυνάμεις των τοπικών κοινωνιών και θα πατάξει την γάγγραινα που λέγεται γραφειοκρατία , για να μπορούν οι πολίτες στην λογική της εγγύτητας να εξυπηρετούνται χωρίς  ταλαιπωρίες πάσης φύσεως.

Το ερώτημα που καλούμαστε σήμερα να απαντήσουμε, είναι αν το πρόγραμμα «Καλλικράτης», το σχέδιο νόμου για το πρόγραμμα «Καλλικράτης» μπορεί να είναι το θεσμικό όχημα που θα μας οδηγήσει σε αυτό το μονόδρομο. Στις ιστορικές εκείνες αλλαγές και ανατροπές που οι καιροί απαιτούν και οι πολίτες ζητούν από τη δημόσια διοίκηση και εμείς για την αυτοδιοίκηση.

Η απάντησή μου σε αυτό το κρίσιμο ερώτημα είναι ναι, όχι γιατί έχουμε ανάγκη να εκθειάσουμε το νόμο. Δεν έχουμε ανάγκη να υπερασπίσουμε το προτεινόμενο νομοθέτημα γιατί μπορεί να προστατευτεί από μόνο του. Μακάρι να προχωρούσε στη μεταρρύθμιση η προηγούμενη κυβέρνηση και να είχαμε κερδίσει αυτό το χρόνο.

Σήμερα βρισκόμαστε στην φάση της διαβούλευσης και είναι ευκαιρία να εντοπιστούν και διατυπωθούν παρατηρήσεις που αφορούν  από την ίδια ιδεολογική του αφετηρία μέχρι και την τελευταία τεχνική λεπτομέρεια.

Σ’ αυτό το σημείο ξεκινά και η μεγάλη ευθύνη των αυτοδιοικητικών στελεχών που με την γνώση και την εμπειρία , με την πρακτική ενασχόλησης τους μπορούν να προσφέρουν χρήσιμες υπηρεσίες στον « ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» για να αποφευχθούν τα λάθη του παρελθόντος .

Τώρα είναι η ώρα τα στελέχη της αυτοδιοίκησης να αποδείξουν τις δημοκρατικές τους  αντοχές  ,τις αυτοδιοικητικός τους αρχές . ότι βάζουν στην άκρη τις προσωπικές στρατηγικές και τις μικροπολιτικές λογικές .

Γιατί σ’αυτή την κρίσιμη ώρα της διαβούλευσης δεν μπορεί να   εκδηλώνονται φοβικά και συντηρητικά σύνδρομα σε αυτή την σημαντική αλλαγή .

Η γραφειοκρατία και ο μικροκομματισμός πρεπει να νικηθούν .

Ο Καλλικράτης είναι ότι καλύτερο αυτή την στιγμή για την απαξιωμένη ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ , δεν είναι μέρος της κρίσης , είναι μέρος της λύσης του προβλήματος και όχι μόνο από δημοσιονομικής άποψης .

Κανείς δεν λέει ότι όλα είναι τέλεια και δεν υπάρχουν επιμέρους ζητήματα που χρήζουν εξειδίκευσης , βελτίωσης , ακόμα και αλλαγών.

Δεν συμμερίζομαι  καθόλου τις απόψεις των Δ.Σ της ΚΕΔΚΕ και της ΕΝΑΕ που προτάσσουν  τις λεγόμενες «κόκκινες γραμμές» και διαμηνύουν ότι σε κάθε περίπτωση που δεν θα γίνουν δεκτές θα βρεθούν απέναντι στον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.

Λίγα λόγια για το ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ .

Για την χωροταξική κατανομή των δήμων της Ηλειας  θέλω να δηλώσω ότι , δεν καλέστηκα , και δεν συμμετείχα σε καμιά  σύσκεψη που πρότεινε  η’’ αποφάσισε  για αυτό το θέμα και πότε δεν κατέθεσα καμιά πρόταση και αναφορά στο πρόσωπο του Νομαρχη είναι κακόβουλη και προσπαθεί να μεταφέρει προς εμένα ευθύνες  και λάθη άλλων.

Είμαι από εκείνους που  εδώ και μήνες σε γραφτά μου κείμενα στα ΜΜΕ συνεχώς επαναλάμβανα ότι πρώτα να ξεκαθαριστούν τα κριτήρια  δηλαδή , χωροταξικά , ιστορικά , κοινωνικά , οικονομικά , ακόμα και θρησκευτικά ,συγκοινωνιακά , γεωμορφολογικά  και μετά να βρεθούν οι Δήμοι που πληρούν με επιστημονικό τρόπο τις προϋποθέσεις συνένωσης  .

Δυστυχώς κατά την άποψη μου  έγιναν λάθη  που σήμερα  σας δίνεται  η δυνατότητα , δαυλιά που δεν έκαναν άλλοι  να την κάνετε εσείς , διότι και το επίπεδο   της γνώσης διαθέτετε και υπεύθυνοι πολίτες έναντι των συμφερόντων των δημοτών σας είστε.

Ότι αποφασίσετε εσείς σήμερα, το εύχομαι ολόψυχα να γίνει ,  μπαίνουμε όλοι μπροστά  και το διεκδικούμε και εγώ θα είμαι δίπλα σας.

 
Τελευταία Νέα
19/11/2010 , Δελτία Τύπου/Ανακοινώσεις

Who's Online
Έχουμε 6 επισκέπτες συνδεδεμένους
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση