Αρχική Σελίδα Ενημέρωση Δελτία Τύπου/Ανακοινώσεις

Ομιλία Νομάρχη Ηλείας σε αποκαλυπτήρια προτομής του Γ. Σκουλαρίκη

Ενημέρωση - Δελτία Τύπου/Ανακοινώσεις

Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να τιμήσουμε ένα σπουδαίο άντρα  , τον Γιάννη Σκουλαρίκη  , έναν άνθρωπο της Πολιτικης ,  της Αντιστασης  της Αυτοδιοίκησης, έναν άνθρωπο της Δημοκρατικής Αριστεράς, έναν καταξιωμένο  επιστήμονα, έναν άνθρωπο, που ολόκληρη τη ζωή του την αφιέρωσε στην προσφορά στην Ελλάδα στην Ηλεία και προς τους συμπολίτες του.

Ο Γιάννης Σκουλαρίκης άφησε στο πέρασμά του  τη δική του σφραγίδα, της ανεξαρτησίας, της προσήλωσης σε αρχές και αξίες, της αξιοπρέπειας και της παλικαριάς και της  Δημοκρατίας .

Ο Νομός Ηλείας  τον θυμάται ως ένα άξιο τέκνο της.

Η Πολιτική και η Τοπική Αυτοδιοίκηση τον θυμάται ως ένα δραστήριο, έντιμο ικανό και   πρωτοπόρο μέλος της.

Οι φίλοι τον θυμούνται ως ένα πιστό, ειλικρινή και πρόσχαρο φίλο.

Η οικογένεια του Γιάννης Σκουλαρίκη τον θυμάται ως τον καλό σύζυγο, το στοργικό πατέρα.

Τον  θυμούμαστε  όλοι μας ως ένα άνθρωπο που αγωνίστηκε σε ολόκληρη τη ζωή του με πίστη και σεβασμό στις υψηλές αξίες , Αξίες που οφείλουμε να σεβόμαστε και να υπηρετούμε όλοι.

Οι έννοιες της ισονομίας, της ισοπολιτείας και της ανεξαρτησίας υπήρξαν οι απαρασάλευτες βάσεις και οι κατευθυντήριες αρχές επί τη βάσει των οποίων άσκησε τα υψηλά λειτουργήματά του.

Γι΄ αυτό κέρδισε την καθολική εκτίμηση και το σεβασμό της κοινωνίας.

Ο Γιάννης Σκουλαρίκης  υπήρξε μια εξέχουσα προσωπικότητα της Ελλάδας.

Με υπευθυνότητα, αμεροληψία και αφοσίωση υπηρέτησε στην κεντρική Πολιτική  Σκηνή  και την Τοπική Αυτοδιοίκηση .

Ο μπάρμπα-Γιάννης, ο μεγάλος Πολιτικός άνδρας βρίσκεται με τους συντρόφους του στην γειτονιά των ουρανών, που μαζί άλλαξαν το ρου της ιστορίας της  χώρας γράφοντας μία από τις μεγαλύτερες πολιτικές ανατροπές.

Η απουσία του μας έχει στερήσει από όλους εμάς ένα φίλο, ένα πολιτικό άνδρα του μεγέθους των μεγάλων μεταρρυθμιστών της πολιτικής, ένα αγωνιστή που έβαζε το καλό των ανθρώπων πάνω από το προσωπικό του και που δεν δίστασε να υπηρετήσει την χώρα από όλες εκείνες τις θέσεις που απαιτούσε η ανιδιοτελή του διάθεση για προσφορά στην κοινωνία.

Η επί γης καταξίωσή του στα μάτια της κοινωνίας αποτελεί δείγμα της μεγάλης προσωπικότητας που διέθετε όπως και οι πολιτικοί εχθροί που απέκτησε κατά την διαδρομή του στο δημόσιο βίο από την σύγκρουσή του με τα ιδιοτελή συμφέροντα που δεν είχαν άλλο στόχο από το να επιβουλευτούν τον λαό για τον οποίο ο μπάρμπα-Γιάννης έδινε και την ψυχή του.

Ο μπάρμπα-Γιάννης ήταν πάντα δίπλα στον άνθρωπο για να ακούσει τα προβλήματά του και να μπορέσει να συμβάλλει μέσα από την κοινοβουλευτική του παρουσία στην επίλυσή τους για αυτό και μέχρι το τέλος του δεν σταμάτησε να αγωνία για το σήμερα, το αύριο και το μακρινό μέλλον.

Κέρδισε,  την καταξίωση στον αγώνα της ζωής και θα παραμείνει στην μνήμη μας και στην καρδιά μας.

Ο Γιάννης Σκουλαρίκης  μας άφησε όμως πίσω του τη σφραγίδα και την κληρονομιά του που πλουτίζει και αναβαθμίζει τον πολιτειακό βίο αυτού του τόπου.               Μας άφησε τις αρετές με τις οποίες κόσμησε και τίμησε τα αξιώματά του.

Μας άφησε παράδειγμα υψηλών προδιαγραφών.

Η ιστορία θα τον κατατάξει στο πάνθεον των άξιων πολιτικών της Δημοκρατικής μας παράταξης.

Είναι γνωστό ότι ο   Γιάννης Σκουλαρίκης    απεχθανόταν τις κολακείες.

Είναι επίσης γνωστό ότι οι πολιτικοί, ως άνθρωποι της πράξης, κρίνονται από τα έργα τους.

Και είναι πασίγνωστο ότι το έργο του   Γιάννη Σκουλαρίκη εκρίθη ως απολύτως , θετικό ,ανιδιοτελές , πατριωτικό και μας άφησε παράδειγμα υψηλών προδιαγραφών.

Η ιστορία θα τον κατατάξει στο πάνθεον των άξιων πολιτικών της Δημοκρατικής μας παράταξης.

Αισθανόμαστε  ιδιαίτερη συγκίνηση γιατί απλά είμαστε παρόντες στη σημερινή διαδικασία αποκαλυπτηρίων της  προτομής του συμπατριώτη μας  εδώ  στην γενέτειρα του και νιώθουμε περήφανοι γιατί απ’ τα σπλάχνα της  ξεπήδησε ένας από του πρωταγωνιστές της μεταπολιτευτικής πολιτικής ιστορίας της  χώρας μας .

Σήμερα μαζί με την προτομή του, που με τόση φροντίδα φιλοτέχνησε η διαπρεπής  γλύπτρια Ελισάβετ Βάλβη, αποκαλύπτουμε την προσωπικότητα, αναγνωρίζουμε το έργο του, κάνουμε σπονδή στη μνήμη του.

Η Ολυμπία το Σμίλα  τιμά σήμερα τον Γιάννη Σκουλαρίκη  για το έργο του και την προσφορά του στην προκοπή της Ηλείας  και της πατρίδας.

Τιμά τον αείμνηστο πολιτικό ηγέτη .

Σας ευχαριστώ.

 
Τελευταία Νέα
19/11/2010 , Δελτία Τύπου/Ανακοινώσεις

Who's Online
Έχουμε 14 επισκέπτες συνδεδεμένους
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση