Αρχική Σελίδα Ενημέρωση Δελτία Τύπου/Ανακοινώσεις

Δηλώσεις Νομάρχη κατά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τον οργανισμό "Έργο Πολιτών"

Ενημέρωση - Δελτία Τύπου/Ανακοινώσεις

ΔΗΛΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΗ ΗΛΕΙΑΣ Χ. ΚΑΦΥΡΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ  ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ¨ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ¨.

Με πρωτοβουλία του Γραφείου Εθελοντισμού, σήμερα Πέμπτη 22/4/2010 υπογράφουμε  μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας και του Κρατικού Οργανισμού ΈΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ.

Το ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ είναι κρατικός οργανισμός για τον εθελοντισμό, έχει ως αποστολή  την προβολή, εμπέδωση, ανάπτυξη και αξιοποίηση   του εθελοντικού ιδεώδους, προωθεί ένα ευρύ πλέγμα δράσεων που αφορά τους τομείς της ευαισθητοποίησης των πολιτών στον Εθελοντισμό, της κατάρτισης στελεχών  Τοπικής Αυτοδιοίκησης  καθώς και εθελοντών και στελεχών των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών, της προστασίας  του Περιβάλλοντος και κινητοποιεί τις ενέργειες  μεταξύ Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών μέσο ειδικών μνημονίων.

Ο σύγχρονος εθελοντισμός σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζεται με την φιλανθρωπία η οποία έχει ενοχοποιηθεί και επικριθεί δικαίως για την απόκρυψη των κοινωνικών προβλημάτων, για ανεπάρκεια στην ανάληψη πρωτοβουλιών στην κατεύθυνση της επίλυσης τους, στην αναπαραγωγή των κατεστημένων δομών. Αντιθέτως ο σύγχρονος οργανωμένος εθελοντισμός αναδεικνύει με εμφατικό τρόπο τα δικαιώματα των εχόντων ανάγκη, αναλύει και επιδιώκει τη ριζική επίλυση των κοινωνικών προβλημάτων με συστηματικές και οργανωμένες παρεμβάσεις.

Το Γραφείο Εθελοντισμού στα δυόμισι χρόνια λειτουργίας του  έχει κάνει πράξη το σκοπό ύπαρξής του για τη δημιουργία ενός κοινωνικού προστατευτικού δικτύου για την ανακούφιση και προστασία των ανθρώπων στις πυρόπληκτες περιοχές, με προοπτική στο μέλλον να αποτελέσει ο εθελοντισμός το φορέα που θα κάνει πράξη την κοινωνική συμμετοχή και αλληλεγγύη, και θα μας φέρει πιο κοντά στο όραμα της κοινωνίας των πολιτών.

Με την τη θεσμοθέτηση πλαισίου  συνεργασίας με το ΈΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ πιστεύουμε πως η επιστημονική τους  κατάρτιση θα είναι  πολύτιμος αρωγός στην ολοκλήρωση των  στόχων μας τόσο σε επίπεδο εκπαίδευσης και ενημέρωσης πολιτών όσο και στην υλοποίηση διαφόρων εθελοντικών δράσεων

 

 
Τελευταία Νέα
19/11/2010 , Δελτία Τύπου/Ανακοινώσεις

Who's Online
Έχουμε 2 επισκέπτες συνδεδεμένους
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση