Αρχική Σελίδα Ενημέρωση Δελτία Τύπου/Ανακοινώσεις

Συνάντηση του Νομάρχη Ηλείας με τον Θεόδωρο Πάγκαλο

Ενημέρωση - Δελτία Τύπου/Ανακοινώσεις

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΟΜΑΡΧΗ ΗΛΕΙΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΑΦΥΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟ ΠΑΓΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ

 

Εκτενή και αναλυτική συνάντηση είχε ο Νομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Θεόδωρο Πάγκαλο στο γραφείο του, στη Βουλή, την Τετάρτη 14-04-10 για το Σχέδιο Ανασυγκρότησης της Ηλείας.

Το κύριο αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν η ενημέρωση ότι έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η διαδικασία προτάσεων μεταξύ των εμπλεκόμενων Υπουργείων με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Θεόδωρο Πάγκαλο και μετά από τη διαβούλευση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, μεταξύ του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, των Βουλευτών και παραγόντων της Ηλείας, θα γίνει παρουσίαση του Σχεδίου Ανασυγκρότησης της Ηλείας, στην Ηλεία και  κατάθεση του Νομοσχεδίου στη Βουλή.

Η συνάντηση του Νομάρχη Ηλείας με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης είχε αντικείμενο το Σχέδιο Ανασυγκρότησης της Ηλείας και διήρκησε επί μακρόν  και  αντηλλάγησαν απόψεις του Νομάρχη με τον Αντιπρόεδρο για τα άρθρα του Νομοσχεδίου και το τι περιέχει, καθώς και ο Νομάρχης έκανε παρατηρήσεις για σημεία που πρέπει να τροποποιηθούν ή να βελτιωθούν.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ενημέρωσε τον Νομάρχη ότι στη διυπουργική συνάντηση που συνήλθε τη Δευτέρα 12-04-10, δεν συζητήθηκε το Σχέδιο Ανασυγκρότησης λόγω των πολλών άλλων θεμάτων, τα οποία και συζητήθηκαν. Για να μην υπάρχει άλλη  αναμονή ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ενημέρωσε τον Νομάρχη ότι επελέγη η διαδικασία της απευθείας συζήτησης και διαβούλευσης με τους Υπουργούς, την οποία πραγματοποίησαν οι συνεργάτες του, έτσι ώστε το Νομοσχέδιο να βρίσκεται  τώρα στην τελική του μορφή.

Ο Νομάρχης ενημερώθηκε ότι αφού πραγματοποιηθεί η διαβούλευση με τους βουλευτές και τους Φορείς στην Αθήνα, θα γίνει παρουσίαση του Σχεδίου Ανασυγκρότησης της Ηλείας από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, επικεφαλής  κλιμακίου Υπουργών στην Ηλεία και κατάθεση του Νομοσχεδίου για ψήφιση του στη Βουλή.

Ο Νομάρχης Ηλείας για τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Θεόδωρο Πάγκαλο, δήλωσε τα εξής :

« Είχα μια μεγάλη σε χρονική διάρκεια συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Θεόδωρο Πάγκαλο και αναλυτική σε βάθος ως προς το περιεχόμενο και τους στόχους του Νομοσχεδίου Ανασυγκρότησης της Ηλείας, που θα καταθέσει η Κυβέρνηση στη Βουλή προς ψήφιση.

Έκανα τις παρατηρήσεις μου και συμφωνήσαμε στη διαδικασία διαβούλευσης και στον τρόπο παρουσίασης του Νομοσχεδίου.

Σύντομα θα γίνει η συνάντηση διαβούλευσης στην Αθήνα και αμέσως μετά θα γίνει η παρουσίαση του στον Πύργο, από τον Αντιπρόεδρο και Υπουργούς, και  κατάθεση του στη Βουλή.

Είμαι ευχαριστημένος γιατί η διαδικασία κινείται, ο Πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου πραγματοποιεί αυτό που είχε υποσχεθεί και θεωρώ ότι και με τις παρατηρήσεις τις οποίες κατέθεσα, αλλά και μέσα από τη διαδικασία διαβούλευσης το Νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τελικά στη Βουλή, θα συμβάλλει στην ανασυγκρότηση και στην ανάπτυξη της Ηλείας » .
 
Τελευταία Νέα
19/11/2010 , Δελτία Τύπου/Ανακοινώσεις

Who's Online
Έχουμε 4 επισκέπτες συνδεδεμένους
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση