Αρχική Σελίδα

ΝΟΜΑΡΧΗΣ

Έγγραφα που σχετίζονται αποκλειστικά με το Νομάρχη και το Γραφείο του

(π.χ. Μήνυμα, Βιογραφικό, Ανακοινώσεις του Γραφείου)

Βιογραφικό Νομάρχη

Γεννήθηκε στη Σμίλα Αρχαίας Ολυμπίας Ηλείας. Αφού τελείωσε το Πρακτικό Λύκειο Πύργου το 1964, εισήχθη στη Γεωπονική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης , από την οποία αποφοίτησε το 1970.

Στη συνέχεια υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στην Πολεμική Αεροπορία και για μια διετία εργάστηκε στη βιομηχανία κονσερβών «ΚΥΚΝΟΣ» στα Σαβάλια Ηλείας και στο Ναύπλιο, ως υπεύθυνος πρωτογενούς παραγωγής.

Το 1976 διορίστηκε Γεωπόνος γεωργικών εφαρμογών στο Υπουργείο Γεωργίας (Διεύθυνση Γεωργίας Ν. Ηλείας) και υπηρέτησε ως προϊστάμενος στο τμήμα μεταποίησης – τυποποίησης – ποιοτικού ελέγχου αγροτικών προϊόντων.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του παρακολούθησε δεκάδες σεμινάρια και εκπαιδεύσεις στον τομέα του, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, που αφορούσαν, τόσο τεχνοκρατικά ζητήματα, όσο και θέματα Αγροτικής πολιτικής (Ελλάδα – Ευρωπαϊκή Ένωση). Έχει επισκεφθεί σχεδόν το σύνολο των χωρών της ΕΕ για εκθέσεις που αφορούσαν μηχανήματα και τεχνολογίες εφαρμοσμένες στη Γεωργία, καθώς και πάρα πολλές αγορές φρούτων και λαχανικών.

Υπήρξε εισηγητής – καθηγητής δεκάδων εκπαιδευτικών σεμιναρίων και προγραμμάτων σε αγρότες (ΙΕΚ, ΚΕΚ, ελεύθερα), τόσο σε τεχνικά θέματα καλλιεργειών, όσο και σε ζητήματα οργάνωσης αγορών, ομάδων παραγωγών, συνεταιρισμών, κ.α. Έχει δημοσιεύσει πολλές εργασίες στον ειδικό και στον τοπικό Τύπο, σχετικές με αγροτικά θέματα, θέματα αυτοδιοίκησης, ανάπτυξης και πολιτισμού.

Ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική και πολιτική δράση καθώς υπήρξε αντιπρόσωπος στην ΠΑΣΕΓΕΣ (από το 1992) και μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΓΔΥ). Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. της Πανελληνίας Ένωσης Γεωτεχνικών Δ.Υ. (ΠΟΓΕΔΥ) για 6 χρόνια και αντιπρόσωπος Ηλείας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου. Παράλληλα διετέλεσε πρόεδρος του συλλόγου Γεωπόνων Νομού Ηλείας για 8 χρόνια. Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. των εταιριών «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΕ» και «ΣΕΚΑΠ ΑΕ». Αυτή την περίοδο είναι μέλος του Δ.Σ. και της εκτελεστικής γραμματείας της ΟΚΕ (Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή).

Από το 1994 είναι αιρετός Νομαρχιακός Σύμβουλος Ηλείας. Από το 2000 έως και το 2005, διετέλεσε Αντινομάρχης, Αναπληρωτής Νομάρχης και Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ηλείας.

 

Νομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας


Φίλες και φίλοι,

 

Ο Νομός Ηλείας είναι τόπος ευλογημένος από την ιστορία και τη φύση.

Ακούγεται κοινότυπο αλλά είναι η αντικειμενική αλήθεια. Όπως αλήθεια είναι ότι έχει αδικηθεί από τους ανθρώπους. Η Ηλεία κρύβει μέσα της τεράστιες και ανεκμετάλλευτες δυνατότητες. Αυτό προκύπτει από την ανάγνωση των φυσικών πλεονεκτημάτων και την διαπίστωση των αναπτυξιακών ελλειμμάτων, παρά τα άλματα των τελευταίων ετών.

Η Νομαρχιακή αρχή δεν έχει «μαγικές» λύσεις και δεν ελπίζουμε στον «από μηχανής Θεό» της ανάπτυξης που θα έρθει να καλύψει τα κενά που υπάρχουν. Η Νομαρχία δεν θα επιδιώξει τις εύκολες λύσεις.Εμείς προτείνουμε να αλλάξουμε όλοι μαζί αναπτυξιακή νοοτροπία. Ό,τι είχε να δώσει η αντίληψη των τελευταίων δεκαετιών, το έδωσε. Χρειάζεται κάτι επαναστατικό. Χρειάζεται ν΄ανακαλύψουμε, ο καθένας στον τόπο του και όλοι μαζί, το μεγάλο και ανεκμετάλλευτο απόθεμα δυνατοτήτων, που πρέπει επιτέλους να φανερωθεί για να δικαιώσει τα όνειρά μας.

Επιδιώκουμε μια ΗΛΕΙΑ ευκαιριών δουλειάς και προκοπής για όλους τους Ηλείους. Μία ΗΛΕΙΑ, ελκυστική για επενδύσεις, προνομιακή για την ανάπτυξη νέων καλλιεργειών, ευαίσθητη απέναντι στο περιβάλλον, περήφανη για τον αρχαιολογικό της πλούτο και συνειδητοποιημένη σε ό,τι αφορά στον επιχειρησιακό της σχεδιασμό.Μία ΗΛΕΙΑ, που οι πολίτες της δεν θα προσέχουν μόνο το ατομικό ή στενά τοπικό και πρόσκαιρο συμφέρον, αλλά θα νοιάζονται για την ολοκληρωμένη και βιώσιμη ανάπτυξη που θα φέρει τη σταθερή μείωση της ανεργίας και τη ραγδαία βελτίωση της ποιότητας ζωής σε κάθε περιοχή.

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση δεν είναι απλός εκτελεστικός βραχίονας του κράτους, είναι το κορυφαίο όργανο δημοκρατικού προγραμματισμού κάθε τόπου.Εμείς ως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας, έχοντας να διαχειριστούμε, εντός της καθημερινότητας τις προκλήσεις που παράγουν, ο Ολυμπιακός χαρακτήρας της περιοχής, η ραγδαία τουριστική ανάπτυξη, οι εγγενείς προβληματικές της αγροτικής παραγωγής και τα χρόνια ελλείμματα υποδομών, έχουμε καταστρώσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα τοπικής διακυβέρνησης. Συνδυάζοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα στον τουρισμό, στον πολιτισμό και στην αγροτική οικονομία, με τις τεχνολογίες και τις μεγάλες συμπράξεις δημοσίου ιδιωτικού τομέα, φιλοδοξούμε να οδηγήσουμε τον Νομό Ηλείας σε μια, διαρκώς βελτιούμενη, συνθήκη ευημερίας.

Με τον πολίτη στο επίκεντρο της προσοχής μας και την σταθερή επιδίωξη συγκρότησης περιφερειακής αυτοδιοίκησης στο επίκεντρο της πολιτικής μας ατενίζουμε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση την τετραετία 2007-2010.

 

 
Τελευταία Νέα
19/11/2010 , Δελτία Τύπου/Ανακοινώσεις

Who's Online
Έχουμε 52 επισκέπτες συνδεδεμένους
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση